Honkbal Heren 2 toch kampioen!

Geplaatst op 31 oktober 2022 in Honkbal Heren 2, Nieuws door Edward Touw

De honkballers van Sparks Haarlem 2 zijn toch kampioen! Nadat ze de titel pasgeleden op het veld nog niet wisten binnen te halen, deden ze dat een paar weken later – zonder te spelen – alsnog. Directe concurrent Badhoevedorp haalde in de laatste speelweken namelijk niet genoeg punten om Honkbal 2 van de eerste plek te stoten.

Sterker nog, Badhoevedorp speelde om nog onduidelijke redenen sinds de wedstrijd tegen Honkbal 2 helemaal niets. Als ze in de afgelopen weken van DSS óf Rooswijk hadden gewonnen hadden ze op gelijke hoogte gekomen met Honkbal 2 en dan zowel op basis van runsaldo als onderling resultaat de titel kunnen claimen. Omdat er na vandaag geen inhaalwedstrijden meer worden ingepland, zit dat er alleen niet meer in.

Volledige competitie

Natuurlijk is kampioen worden zonder te spelen niet zo mooi als op het veld, zeker als de tegenstander minder wedstrijden heeft gespeeld. Aan de andere kant heeft ook Sparks Haarlem 2 te maken gehad met velden die blank stonden of verregende wedstrijden, maar altijd alles uit de kast getrokken om het veld alsnog bespeelbaar te krijgen of om wedstrijden zo snel mogelijk in te halen. En het is daardoor het enige team in de 6e klasse D dat een volledige competitie gespeeld heeft.

Het 2022-kampioenschap voelt dan ook niet alleen als een bekroning op de sportieve prestaties, maar ook als beloning en aanmoediging voor teams die er wél alles aandoen om wedstrijden door te laten gaan. Het kampioensfeestje zal er in ieder geval niet minder om worden. And we mean to go on and on and on and on… Proost!

Comments are closed.


Uitklappen
Inklappen