Honkbal 2 sleept kampioenschap niet binnen, moet nu hopen op regen

Geplaatst op 10 oktober 2022 in Honkbal Heren 2, Nieuws door Edward Touw

Helaas, helaas, Honkbal 2 werd gisteren geen kampioen. De mannen in het roze moesten hun laatste wedstrijd uitspelen tegen de directe concurrent in de vorm van de Badhoevedorp-senioren. Of nou ja, senioren, senioren, de Badhoevedorpers wilden blijkbaar zo graag kampioen worden dat ze hun beloftenteam naar voren schoven om de winst voor ze uit het vuur te slepen.

Honkbal 2 speelt al enige jaren tegen Badhoevedorp, maar de bekende gezichten zaten bij de tegenstander gisteren vooral op de bank. Een bataljon aan ’teammanagers’ keek vanuit de dugout toe hoe een combiteam van de Pirates- en Badhoevedorp-junioren tegen Honkbal 2 nog maar eens lieten zien waarom ze in hun eigen 1e klasse heer en meester waren.

Publiekswissel na dubbelspel

Sparks Haarlem 2 wist de wedstrijd nog een aantal innings op 2-1 te houden, maar lieten steeds meerdere runs op de honken achter. Na een uur spelen werd het niveauverschil voor de 6e-klassers dan ook echt te groot, en moesten de heren definitief hun meerdere erkennen in de veel jongere en vooral snellere tegenstander.

Hoogtepunt van de wedstrijd was waarschijnlijk nog wel het dubbelspel over thuis in de laatste innning. Toch nog een mooie afsluiter voor catcher Frank, die Sparks Haarlem gaat verlaten en na de actie 1-2-3 een publiekswissel kreeg. Eindstand: 15-2.

Kampioenskansen niet volledig verkeken

Overigens kan Honkbal 2 nog wel kampioen worden, maar dat gebeurt dan niet meer op het veld. Badhoevedorp moet nog twee wedstrijden inhalen, waarvan ze er minimaal een moeten winnen om Sparks Haarlem van de eerste plek te stoten. En dat moet dan ook nog eens uiterlijk 16 oktober gebeuren. Gezien de weersvoorspelling voor de komende week zouden de regengoden dus best nog eens sterspeler van Sparks Haarlem 2 kunnen worden.

Foto: Steshka Willems

Comments are closed.


Uitklappen
Inklappen