Softbal Dames 4

       

Na een bevlogen carrière bij Terrasvogels, waarbij 2 teams zijn samengesmolten tot 1 top team, speelt dames 5 sinds 2020 bij Sparks Haarlem in de 5de klasse. In 2021 zijn de dames kampioen geworden maar blijven bij gebrek aan motivatie komend seizoen ook nog in de 5de klasse spelen.

Het team is in de loop der jaren samengesteld uit een stelletje veteranen van de Pino’s, meiden die aan club hoppen hebben gedaan, Sparks meiden die geen team meer hadden en junioren die de stap naar de senioren gaan maken. De leeftijd varieert van tieners tot veertigers.

De thuiswedstrijden worden op vrijdagavond gespeeld. Trainen wordt alleen vlak voor het seizoen in de zaal gedaan. Zodra de wedstrijden beginnen wordt er niet meer getraind. Een enkeling sluit aan bij dames 6, maar het grootste van het team claimt het trainen niet nodig te hebben.

De Spelers

Mirel

Een van de veteranen, roept al jaren dat ze gaat stoppen, maar kan in de zomer gewoon niet zonder dit wekelijkse uitje. Kan door ouderdom niet goed meer bukken en speelt daarom tegenwoordig vooral outfield, wat ze overigens niet onverdienstelijk doet. Kan er niet tegen als ze de bal niet goed raakt en laat dit dan ook zeker horen.

Sofie

Ook een van de veteranen, maar pakt nog iedere bal die op haar af komt. Speelt voornamelijk 2de honk en slaat de bal regelmatig het outfield in. Sofie kan overigens net zo goed boeren als softballen. Regelde bij Terrasvogels alles voor het team en wilde alleen mee naar Sparks als ze dat gezeik niet meer hoefde te doen.

Marleen

Heeft jaren geleden al haar schouder vergooid, denkt daarom dat ze geen goeie pitcher meer is. Smijt nog altijd angstaanjagend hard de bal over de plaat. Is de enige in het team die een petje draagt waardoor ze er een soort van cool uitziet. Vindt het heerlijk als er een slow pitcher tegenover haar staat omdat een fast bal niet meer geraakt kan worden. Kan net als veteraan Sofie minstens zo goed boeren als softballen.

Marieke

Eet graag van 2 walletjes en speelt daarom regelmatig mee met dames 6. Marieke deelt de pitcher plaat met Marleen en is daarin de laatste jaren, ondanks haar leeftijd, steeds beter in geworden. Marieke kan niet tegen onrecht en laat dit bij een (in haar ogen) slechte beslissing van de scheids ook duidelijk horen.

Chantal

Werkt al jaren in de vis en dat is op het veld heel goed te horen (en soms te ruiken). Is verder wel een kneiter goede catcher en homerun hitter. Haar broer Guido noemt dit geen echte homeruns, omdat ze nooit over het hek gaan maar Chantal snel genoeg is om de thuisplaat te halen.

Marinda

Heeft na meer dan een decennium softbalervaring afgelopen seizoen eindelijk haar eerste homerun geslagen. Dit kwam wel nadat ze de slagbeurt daarvoor hetzelfde had kunnen doen, maar toen even was afgeleid en op 1 bleef staan. Regelt verder de aan- en vooral afwezigheid van het team en is mede wedstrijdsecretaris. Dit is gelijk de reden dat ze niet fulltime werkt.

Tjitske

Behoort bij het meubilair van Sparks en mocht alleen bij het team, omdat zij de vrouw van de voorzitter is. Ondanks dat Tjitske links is, kan zij lekker catchen. Slaan doet ze overigens wel rechts. De rest van het team snapt haar soms ook niet. Tjitske kan minstens zo hard schreeuwen op het veld als Chantal en neemt zichzelf gelukkig absoluut niet serieus. Is organisatorisch een ramp en daarom ook wedstrijdsecretaris.

Kelly

Kwam een aantal jaar geleden via via een wedstrijd invallen en heeft gelijk een vast contract moeten ondertekenen. Past qua softbalniveau totaal niet in het team omdat ze op iedere positie goed is. Heeft er een hekel aan als er geslagen moet worden op een slow pitcher en heeft er dan gelijk geen zin meer in. Heeft net als Chantal al flink wat “homeruns” op haar naam staan.

Paula

Paula is dit jaar nieuw in het team. Je weet wel, die Paula van Café de Hut bij station Haarlem en voormalig sponsor van Sparks. Het café is ingeruild voor een baan in het Rijksmuseum en daardoor kan Paula softballen in ons gezellige team. Paula draait haar hand gelukkig niet om voor een bardienst en weet ook al hoe het bij ons werkt aan de bar na de wedstrijd. Het slaan gaat bij Paula steeds beter. Zo blij als een puppy als ze een honkslag heeft geslagen. Ballen vangen in het outfield komt vanzelf wel. Gezellig dat je erbij bent Paula!

Amber

Loopt met haar lange benen als een jonge hinde over de honken. Na een aantal jaar invallen als junior bij deze senioren sluit Amber vast aan in dit team. Speelt op haar best als korte stop, maar is het daar door haar onzekerheid niet altijd mee eens. Traint nog lekker mee met de junioren om net zo goed te worden als de oudjes in dit team.

Sanne

Upcoming talented pitcher. Gaat net als Amber na jaren van invallen als junior voor vast spelen in dit team. Een veel te grote mond voor haar leeftijd, maar is altijd in voor een grap. Heeft al eens een medaille gewonnen voor mooiste missende swing. Met wat training hoopt de rest van het team dat dit zal verbeteren.

Jill

Durft het aan om als dochter van Mirel bij de senioren te komen spelen. Is eigenlijk ook al beter in softballen dan haar moeder, maar dat vertellen we Jill nog niet. Jill is de toekomstige Sofie op het 2de honk maar moet volgens haar moeder nog iets minder haar koppie laten hangen als het even mis gaat.

Charelle

Vriendin van Jill en werd dus gedwongen om ook in dit team te spelen. Goeie slagvrouw en outfielder. Enthousiaste catcher, maar aan het blokken van ballen moet nog worden gewerkt. Heeft met Jill samen de nare gewoonte om te laat te komen, maar dat moet met moeder Mirel helemaal goed komen.


Uitklappen
Inklappen