Honkbal Heren 2

       

Teamfoto mei 2023. Van links naar rechts. Boven: Kasper (assistent coach) Djim, Roel, Thim, Jonathan, Edward, Martijn, Leon en Florian. Onder: Guido, Robin, Menno, Timo, Bart en Oda.

Sparks Haarlem 2 (honkbal) komt vanaf 2015 uit in de 4e klasse, nadat het een seizoen eerder en een klasse lager kampioen werd. Werd in 2016 kampioen van de 4e klasse, maar durfde het niet aan in de 3e klasse. Doordat de klassen sinds 2021 hernoemd zijn, zijn ze nu weer terug bij af, in de zesde klasse.

Honkbal Heren 2 traint op woensdagavond, en speelt zijn wedstrijden over het algemeen op zondagochtend. De spelers variëren in leeftijd van begin 20 naar begin 40.

De coaches

Jonathan

Luie honkballer en inmiddels zo lui dat hij coach is geworden. Brak in zijn laatste spelende seizoen letterlijk af maar is wel zo grootst dat hij het coachstokje heeft overgenomen van Albert. Pretendeert veel van het spelletje af te weten maar laat daar verder niets van blijken.

Kasper

Mogen we deze kerel eigenlijk wel coach noemen of meer een soort bankwarmhouder en ballenpoetser. Is de meest luidruchtige in de groepsapp, maar weet eigenlijk helemaal niks van honkbal, behalve dat Softbal veel makkelijker en leuker is.

De spelers

Bart

Naamgever van de zogenaamde bartballen: geslagen ballen die net buiten het bereik van veldspelers tussen het in- en outfield neerploffen. Wordt hierom door sommigen geroemd, maar de waarheid is dat hij gewoon niet harder kán slaan. Bart werd ooit het veld uitgestuurd omdat de scheidsrechter dacht dat hij een als grap opgestelde tuinkabouter was. Zeg dit overigens nooit recht in zijn gezicht, want hij steekt zo je banden lek.

Djim

Nieuw in het team en omdat hij zich graag dienstbaar op willen stellen, heeft hij dit jaar de rol als bullpenn catcher op zich genomen. U leest het goed, heren 2 heeft een bullpenn catcher. Kan volgens niet nader te noemen pitcher(s) van het eerste trouwens wel beter catchen dat die bullpenn catcher van het eerste, dus misschien zijn we hem na dit seizoen kwijt. Komt verder uit Zandvoort en heeft daar ook de fijne kneepjes van het honkballen geleerd maar heeft gelukkig wel minder praatjes dan die andere Zandvoorters.

Edward

Stervende zwaan. Speelt letterlijk met vallen en opstaan. Raakt de grond met een gemiddelde 3 op de schaal van Richter. Mag van de materiaalman geen slidings meer maken vanwege de kuilen die daardoor ontstaan in het veld. Maakte in één wedstrijd ooit meer veldfouten dan de rest van het team in een seizoen. Staat standaard op het derde honk, maar kan ook nog een leuk balletje gooien.

Florian

Kwam als tweede bekende van Thim mee (de eerste beviel niet zo) en gelukkig heeft deze alles wat we nog niet kenden van Zandvoorters. Talent, snelle acties en onvermoeibaar. Moet het spelletje wel nog wat beter onder de knie krijgen, maar gaat gelukkig steeds beter. Heeft wel wat moeite met de zondagochtend, maar ook daar groeit hij vast overheen.

Guido

De man die ooit van Heren 1 (bewust) koos voor heren 2, maar presteert zodanig goed dat dat hij tegenwoordig weer regelmatig mee doet met het eerste. Gooien doet hij daar niet meer, maar vanwege z’n imposante uiterlijk is hij dan DH. Kan vanwege de vele wedstrijden wel lekker klagen dat hij zoveel moet spelen, maar is sinds het vertrek van een niet nader te noemen speler wel veel positiever tijdens de wedstrijden.

Leon

Kreeg vanwege zijn capriolen op de heuvel de bijnaam Backstop Leo. Staat tegenwoordig al een aantal jaren op korte stop en heeft de vloek die ruste op deze positie opgeheven. Doet op de honken precies het tegenovergestelde van wat hem verteld wordt. Wijt dit aan ‘de stemmen’ die hij hoort.

Martijn

Kwam twee seizoenen samen met Roel over vanuit OG. Wil nog weleens een bal niet hebben en wijt dit dan aan het gat aan zijn handschoen.

Menno

Is zo vaak bij Sparks, dat de rest van het team zijn stem toch nog inbeeld als hij er een keertje niet is. Heeft er nog een jaar heren 1 aangeplakt, waardoor we Menno wederom moeten delen met het eerste. Gelukkig staat heren 2 nog altijd op de eerste plaats. Heeft bij heren 1 gelukkig inmiddels wel zijn eerste homerun tegen gehad, waardoor hij wel weer met beide benen op de grond staat.

Oda

Onze Japanse aanwinst. Overgewaaid uit het derde en die overstap bevalt van beide kanten prima. Is een echte sportman, waardoor hij altijd een half uur voordat de rest begint met de warming up al bezig is met stretchen. Drinkt na de wedstrijd gelukkig wel een biertje mee en kan onze humor en gezang steeds beter hebben.

Robin

Nieuw in het team, maar eigenlijk ook niet. Sinds vorig jaar woont hij het allerdichts bij Sparks en hij had zich dan ook voorgenomen dit jaar meer te spelen dan de vorige keer dat hij lid was in 2017. Dat is niet zo moeilijk, want toen had hij in totaal vier slagbeurten over een heel seizoen. Is een vrolijke noot voor het team en ook echt een teamplayer.

Roel

Kwam als package deal met Marijn vanuit ongezellig, maar is na een jaar heren 2 inmiddels een ingeburgerde gayboy. Is zo trots op Sparks en roze sokken dat hij zijn oude shirt heeft verbrand tijdens één van de gezellige bbq’s.

Thim

Onze zandvoortse slugger. Slaat zo hard dat hij standaard wordt ingezet om mensen binnen te slaan. Kan daarentegen niet zo goed honklopen, maar goed ook anders had waarschijnlijk het eerste hem ingepikt.

Timo

Snelle honkloper, maar daar is ook wel alles mee gezegd. Gek op stootslagen bij gebrek aan echte slagkracht. Weet gelukkig vaak geraakt-werper te krijgen. Timo verwart headfirst-slidings nog wel eens met de schoolslag. Regelt al het gezeur om het team heen, zodat de rest alleen maar hoeft te honkballen.

De Scheidsrechter

Albert

Jarenlang onze coach, maar vanaf 2022 hopelijk nog onze plaatscheidsrechter. Doet dat gelukkig nog altijd zeer verdienstelijk.


Uitklappen
Inklappen