Honkbal Heren 2

       

Teamfoto april 2022. Van links naar rechts. Boven: Albert, Edward, Jonathan, Kasper, Leon, Roel, Timo, Martijn, Thim, Florian
Onder: Menno, Rick, Guido, Bart en Frank.

Sparks Haarlem 2 (honkbal) komt vanaf 2015 uit in de 4e klasse, nadat het een seizoen eerder en een klasse lager kampioen werd. Werd in 2016 kampioen van de 4e klasse, maar durfde het niet aan in de 3e klasse. Doordat de klassen sinds 2021 hernoemd zijn, zijn ze nu weer terug bij af, in de zesde klasse.

Het team heeft de twijfelachtige eer meer sombrero-helmen te hebben dan normale. Sommigen van het team spelen daarom in bijpassende roze ondershirts en dito sokken, maar het gros voelt zich te onzeker over zijn mannelijkheid om zich hierbij aan te sluiten.

Honkbal Heren 2 traint op woensdagavond, en speelt zijn wedstrijden over het algemeen op zondagochtend. De spelers variëren in leeftijd van begin 20 naar begin 40.

De coaches

Jonathan

Luie honkballer en inmiddels zo lui dat hij coach is geworden. Brak in zijn laatste spelende seizoen letterlijk af maar is wel zo grootst dat hij het coachstokje heeft overgenomen van Albert. Pretendeert veel van het spelletje af te weten maar laat daar verder niets van blijken.

Kasper

Mogen we deze kerel eigenlijk wel coach noemen of meer een soort bankwarmhouder en ballenpoetser. Is de meest luidruchtige in de groepsapp, maar weet eigenlijk helemaal niks van honkbal, behalve dat Softbal veel makkelijker en leuker is.

De spelers

Bart

Naamgever van de zogenaamde bartballen: geslagen ballen die net buiten het bereik van veldspelers tussen het in- en outfield neerploffen. Wordt hierom door sommigen geroemd, maar de waarheid is dat hij gewoon niet harder kán slaan. Bart werd ooit het veld uitgestuurd omdat de scheidsrechter dacht dat hij een als grap opgestelde tuinkabouter was. Zeg dit overigens nooit recht in zijn gezicht, want hij steekt zo je banden lek.

Edward

Stervende zwaan. Speelt letterlijk met vallen en opstaan. Raakt de grond met een gemiddelde 3 op de schaal van Richter. Mag van de materiaalman geen slidings meer maken vanwege de kuilen die daardoor ontstaan in het veld. Maakte in één wedstrijd ooit meer veldfouten dan de rest van het team in een seizoen. Staat standaard op het derde honk, maar kan ook nog een leuk balletje gooien.

Florian

Kwam als tweede bekende van Thim mee (de eerste beviel niet zo) en gelukkig heeft deze alles wat we nog niet kenden van Zandvoorters. Talent, snelle acties en onvermoeibaar. Moet het spelletje wel nog wat beter onder de knie krijgen, maar gaat gelukkig steeds beter. Heeft wel wat moeite met de zondagochtend, maar ook daar groeit hij vast overheen.

Frank

Man van statistieken en heeft daarom genoeg inzicht om zichzelf steevast als laatste slagman op te stellen. Begint in 2022 hoogstwaarschijnlijk aan zijn laatste seizoen. Hopelijk met wat meer innings in 2021, want bleek toen chronisch geblesseerd.

Guido

Van topsport in Heren 1, naar spelen met roze sokken aan de scheen. Guido maakte onlangs de switch van de overgangs- naar de zesde klasse, en is daarmee de vleesgeworden verwezenlijking van die man uit de Telfort-reclame. Gelukkig weet hij zich prima aan te passen aan zijn nieuwe levensstijl en doet – als slagman – momenteel een gooi naar de koppositie in het drieslagklassement.

Leon

Kreeg vanwege zijn capriolen op de heuvel de bijnaam Backstop Leo. Staat tegenwoordig al een aantal jaren op korte stop en heeft de vloek die ruste op deze positie opgeheven. Doet op de honken precies het tegenovergestelde van wat hem verteld wordt. Wijt dit aan ‘de stemmen’ die hij hoort.

Martijn

Kwam afgelopen seizoen samen met Roel over vanuit OG. Raakte vervolgens tijdens de eerste competitiewedstrijd geblesseerd en heeft verder geen wedstrijd meer gespeeld. Kan hopelijk in 2022 goeie dingen brengen en laten zien.

Menno

Doet een omgekeerde Guido nadat hij op z’n 35ste opeens ook bij het eerste ging gooien. Doet het daar blijkbaar zo goed (het heeft ons ook verbaasd) dat hij het daar nog een seizoen mag proberen. Gelukkig staat heren 2 nog altijd op de eerste plaats.

Rick

Rick is zo’n type man die weet wat hij wil, en er daar dan ook voor gaat. Helaas verliest hij daarbij vooral zijn eigen beperkingen nogal eens uit het oog, misschien juist omdat het er zoveel zijn. Zo steelt hij honken die al bezet zijn, probeert hij weleens langer dan een inning te gooien of doet hij soms een hilarische poging wakker te blijven op weg terug van een uitwedstrijd.

Roel

Kwam als package deal met Marijn vanuit ongezellig, maar is na een jaar heren 2 inmiddels een ingeburgerde gayboy. Is zo trots op Sparks en roze sokken dat hij zijn oude shirt heeft verbrand tijdens één van de gezellige bbq’s.

Thim

Onze zandvoortse slugger. Slaat zo hard dat hij standaard wordt ingezet om mensen binnen te slaan. Kan daarentegen niet zo goed honklopen, maar goed ook anders had waarschijnlijk het eerste hem ingepikt.

Timo

Snelle honkloper, maar daar is ook wel alles mee gezegd. Gek op stootslagen bij gebrek aan echte slagkracht. Weet gelukkig vaak geraakt-werper te krijgen. Timo verwart headfirst-slidings nog wel eens met de schoolslag. Regelt al het gezeur om het team heen, zodat de rest alleen maar hoeft te honkballen.

De Scheidsrechter

Albert

Jarenlang onze coach, maar vanaf 2022 hopelijk nog onze plaatscheidsrechter. Doet dat gelukkig nog altijd zeer verdienstelijk.


Uitklappen
Inklappen