Honkbal Heren 2

       

Honkbal Heren 2

Teamfoto september 2018. Van links naar rechts. Boven: Frank, Jonathan, Guido, Bram, Kasper, Edward, Leon, Patrick, Thim, Rick
Onder: Jaap, Bart, Menno, Albert, Timo.

Sparks Haarlem 2 (honkbal) komt vanaf 2015 uit in de 4e klasse, nadat het een seizoen eerder en een klasse lager kampioen werd. Werd in 2016 kampioen van de 4e klasse, maar durfde het niet aan in de 3e klasse.

Het team heeft de twijfelachtige eer meer sombrero-helmen te hebben dan normale. Sommigen van het team spelen daarom in bijpassende roze ondershirts en dito sokken, maar het gros voelt zich te onzeker over zijn mannelijkheid om zich hierbij aan te sluiten.

Honkbal Heren 2 traint op woensdagavond, en speelt zijn wedstrijden over het algemeen op zondagochtend. De spelers variëren in leeftijd van begin 20 naar begin 40.

Bekijk wedstrijdschema

Bekijk verslagen en ander nieuws

Het team

Timo

Snelle honkloper, maar daar is ook wel alles mee gezegd. Gek op stootslagen bij gebrek aan echte slagkracht. Weet gelukkig vaak geraakt-werper te krijgen. Timo verwart headfirst-slidings nog wel eens met de schoolslag. Regelt al het gezeur om het team heen, zodat de rest alleen maar hoeft te honkballen.

Bart

Naamgever van de zogenaamde bartballen: geslagen ballen die net buiten het bereik van veldspelers tussen het in- en outfield neerploffen. Wordt hierom door sommigen geroemd, maar de waarheid is dat hij gewoon niet harder kán slaan. Bart werd ooit het veld uitgestuurd omdat de scheidsrechter dacht dat hij een als grap opgestelde tuinkabouter was.

Jonathan

Luie honkballer. Speelt puur op ervaring. En dat is maar goed ook, fysiek gezien stelt het allemaal niet zoveel meer voor. Is de langzaamste bovenhands gooiende slowpitcher ten oosten van de Mississippi. Pretendeert veel van het spelletje af te weten maar laat daar verder niets van blijken. Gebombardeerd tot aanvoerder zodat hij zichzelf vaak wissel mag zetten.

Frank

Man van statistieken en heeft daarom genoeg inzicht om zichzelf steevast als laatste slagman op te stellen. Is heel erg langzaam op de honken, doet als hij rent nog het meest denken aan een poepende oude vrouw op een Chinees hurktoilet. Frank lust geen bier, maar dat levert vanwege een gebrek aan rijbewijs geen voordelen voor zijn teamgenoten op.

Edward

Stervende zwaan. Speelt letterlijk met vallen en opstaan. Raakt de grond met een gemiddelde 3 op de schaal van Richter. Mag van de materiaalman geen slidings meer maken vanwege de kuilen die daardoor ontstaan in het veld. Maakte in één wedstrijd ooit meer veldfouten dan de rest van het team in een seizoen. Probeert dit seizoen 51 honken te stelen (in totaal, z’n hele honkbalcarrière)

Menno

Ging op z’n 33ste opeens homeruns slaan, zelf tijdens het seizoen. Hij knuffelt graag met zijn teamgenoten, ook onder de douche. Hij denkt dat je vrouwen versiert door ze geraakt-werper te geven. Probeert scheidsrechters gunstig te stemmen door ze voor hij aan slag gaat in hun kont te knijpen.

Leon

Gelegenheidspitcher. Heeft genoeg snelheid in zijn fastball om mee te draaien in de hoofdklasse. Dat geldt niet voor z’n controle. Kreeg vanwege zijn capriolen op de heuvel de bijnaam Backstop Leo. Doet op de honken precies het tegenovergestelde van wat hem verteld wordt. Wijt dit aan ‘de stemmen’ die hij hoort.

Rick

Rick is zo’n type man die weet wat hij wil, en er daar dan ook voor gaat. Helaas verliest hij daarbij vooral zijn eigen beperkingen nogal eens uit het oog, misschien juist omdat het er zoveel zijn. Zo steelt hij honken die al bezet zijn, probeert hij weleens langer dan een inning te gooien of doet hij soms een hilarische poging wakker te blijven op weg terug van een uitwedstrijd.

Guido

Van topsport in Heren 1, naar spelen met roze sokken aan de scheen. Guido maakte onlangs de switch van de overgangs- naar de vierde klasse, en is daarmee de vleesgeworden verwezenlijking van die man uit de Telfort-reclame. Gelukkig weet hij zich prima aan te passen aan zijn nieuwe levensstijl en doet – als slagman – momenteel een gooi naar de koppositie in het drieslagklassement.

Thim

Onze zandvoortse slugger. Slaat zo hard dat hij standaard wordt ingezet om mensen binnen te slaan. Kan daarentegen niet zo goed honklopen, maar goed ook anders had waarschijnlijk het eerste hem ingepikt.

Brian

Brian is het jeugdlid wat nooit is weggegaan, ondanks dat er eigenlijk geen honkbaljeugd meer is. Dankzij hem was er een samenwerking met Terrasvogels en nu hij oud genoeg is mag hij met de grote jongens mee doen. Brengt wel wat mee, want dankzij hem kan er geveegd worden met tractor.

Florian

Kwam als tweede bekende van Thim mee (de eerste beviel niet zo) en gelukkig heeft deze alles wat we nog niet kenden van Zandvoorters. Talent, snelle acties en onvermoeibaar. Moet het spelletje wel nog wat beter onder de knie krijgen, maar gaat gelukkig steeds beter. Heeft wel wat moeite met de zondagochtend, maar ook daar groeit hij vast overheen.

Roel en Martijn

Package deal en dan ook nog eens afkomstig van die andere club in Haarlem (later we het gewoon ongezellig noemen). Hebben gelukkig de oranje sokken na een week al ingeruild voor roze en passen prima bij dit zooitje ongeregeld. Moeten nog wel hun eerste wedstrijd spelen (en de eerste bbq meemaken), maar vinden het nu al leuker bij ons dan dat ze het daar ooit hebben gehad..

Albert

Trainer, coach en plaatscheidsrechter. Doet dat laatste nog eerlijk ook. Probeerde als coach ooit tekens te introduceren, maar liet dat idee al gauw varen vanwege het onvermogen van het team deze te begrijpen. Albert refereert naar Heren 2 weleens als ‘mijn kanjers’, maar alleen als hij in een heel cynische stemming is.

Jaap

Scoort de meeste runs van het hele team. Ja, in het scoreboek hè, niet op de thuisplaat. Jaap is namelijk de officiële scorer van het team en moet daarom goed opletten tijdens de wedstrijd, iets dat bij Heren 2 niet altijd even makkelijk is. Vergeet dan ook weleens een run te tellen, uiteraard in het nadeel van zijn eigen team.


Uitklappen
Inklappen