Tussenstandje Honkbal Heren 1

Geplaatst op 21 juli 2023 in Honkbal Heren 1, Nieuws door Sparks Haarlem

Het is ondertussen tijd om de stand van zaken te bekijken bij Heren 1 en vandaar dit tussenstandje. De mannen zijn net over de helft getrokken van het huidige seizoen: 22 van de 40 wedstrijden zijn gespeeld en daarmee vinden we ze terug op een schappelijke derde plaats in de eerste klasse van het Nederlandse honkbal.

Sinds recente jaren en met nadruk het seizoen 2022 is Sparks weer een echte ‘Power house’ in de competitie. Ook dit jaar laat de selectie het winnende honkbal weer zien door middel van goede pitching en uitbarstingen van rally’s. Wat nog steeds prioriteit heeft voor het beruchte ‘Campingteam’ is het plezier wat het team op het veld heeft met elkaar en dit is terug te zien in de wedstrijden. Alle spelers staan klaar voor elkaar en willen elkaar beter zien worden.

Aan slag

Wat Heren 1 meer dan ooit laat zien zijn de niet-te-stoppen rally’s die de slagploeg weet op te bouwen. De slagploeg voelt vaak goed aan hoe zij druk moeten zetten op de tegenpartij en met name de vermoeide werpers die tegenover hen komen te staan. Zo blijft Sparks gevaarlijk tot en met de laatste strike. Het motto van Sparks is hierin nooit ‘wachten op de grote klap’ geweest maar eerder een aaneenrijging van hitjes hier en 4-wijdjes daar door slimme slagbeurten. Een slaggemiddelde boven de .280 en een on-base gemiddelde richting de .450 zijn cijfers waar het team trots op mag zijn en die zij zeker vast moeten houden.

Defensief

De kracht van Heren 1 zit hem vaak in de pitcher-staff en de sterke verdediging achter de heuvel. Dit jaar hebben we al meerdere miraculeuze plays gezien op de velden waaronder game-eindigende duikballen in het buitenveld, spin-moves op kort (zie onze Instagram!) en hoofdklasse-waardige dubbelspellen. De kleine werpersgroep van Heren 1 laat ieder weekend weer zien weerbaar te zijn tegen de vele jonge talenten en grote ervaren veteranen die voorbijkomen. Zo werken beide starters gemiddeld 7 inningen diep om het vervolgens het stokje over te kunnen geven aan de relievers die dit jaar nog geen wedstrijd hebben weggegeven.     

Iets met werk en winkel

Ondanks het succes in de eerste helft van het seizoen, beseft Heren 1 dat er zeker nog werk aan de winkel is. Hierbij zijn ze vastberaden om het niveau vast te houden en verder omhoog te krikken in de tweede helft van de competitie. Zo moet het aantal gemaakte fouten per wedstrijd een stuk omlaag om mee te kunnen blijven doen voor het kampioenschap, zal er nog meer gevraagd worden van de pitcher-staff om de score laag te blijven houden en zal de slagploeg het honklopen laat in wedstrijden echt moeten verscherpen. Wanneer de ploeg dit laat zien, zullen er weinig tot geen ploegen met punten vertrekken uit Haarlem Noord.   

Comments are closed.


Uitklappen
Inklappen