Nette winst Honkbal Heren 2 tegen OG

Geplaatst op 20 juni 2023 in Honkbal Heren 2, Nieuws door Edward Touw

Tegen stadsdeelgenoot OG speelde Sparks Haarlem in het verleden niet altijd de gezelligste wedstrijden. Veel gezanik over calls, opmerkingen heen en weer, hier en daar werden zelfs in de kelderklasse opzettelijke geraakt werpers in deze Haarlem-Noord-derby niet geschuwd. Goede beslissing dus van Honkbal Heren 2 om een paar jaar geleden, als teken van goodwill, Roel en Martijn van OG over te nemen.

Goed, sindsdien zit Honkbal Heren 2 met een bijna chronisch geblesseerde geriatrische speler opgescheept en met een speler die, nou ja, gewoon Martijn is. Maar de dankbaarheid bij OG is sindsdien zo groot, dat de onderlinge relatie zowaar goed is geworden. Dat bleef ook zondag zo, zelfs in innings waar Sparks Haarlem elf at-bats wist te produceren. En ja, dat las je goed, innings – met een s, meervoud dus. Want eerlijk is eerlijk, aanvallend deden de mannen het met een indrukwekkende team-OBP van 0,758 ook deze wedstrijd weer goed.

Slapstick

Sowieso speelde Heren 2 afgelopen zondag misschien wel zijn beste wedstrijd van 2023 tot nu toe. Vergis je niet hoor, dat klinkt indrukwekkender dan het is. Want wie naar de stand kijkt, zou per ongeluk de verkeerde conclusie kunnen trekken dat Sparks Haarlem 2 dit seizoen sterk speelt. De waarheid is alleen dat die zes uit zes gewonnen wedstrijden eerder ondánks dan dankzíj het spel van mannen in het roze tot stand zijn gekomen.

Ja, oké, aanvallend is Heren 2 het hele seizoen al in vorm – en in die zin was de wedstrijd tegen OG business as usual. Maar afgezien van solide prestaties van Oda (ook deze week weer zeven strike-outs in drie innings), en, vooruit, ook Menno, op de heuvel was het dit seizoen verdedigend vooral leuk om naar te kijken als je van slapstick houdt.

Scoren voor gevorderden

Neem het hilarische hoogtepunt in de uitwedstrijd tegen Rangers, toen Jonathan op positie 9 een bal over zich heen geslagen zag worden en vervolgens korte stop Leon erachteraan stuurde om hem te gaan halen. Dat was lachen. Het was dat de actie werd gescoord als een f9, anders had Menno nog een vierhonkslag aan z’n broek gehad ook. Wat een dijenkletser!

Of denk, in diezelfde wedstrijd, aan het recht-toe-recht-aan-dubbelspel over twee dat jammerlijk uitdraaide op een grabbelpartij door Menno en Leon die het goed zou doen op de cursus scoren voor gevorderden. Honkbal Heren 2, dat die cursus duidelijk niet heeft gevolgd, heeft de actie uiteindelijk maar gescoord als een 6-f4-6-f6-3.

Mop

In die zin was het dan ook verfrissend dat de mannen tegen OG ‘maar’ twee veldfouten maakten (op papier dan, ken je die mop van die korte stop, rechtsvelder, tweede honkman en middenvelder die bij elkaar komen om een bal te vangen?). In een normaal seizoen geen resultaat om over naar huis te schrijven, maar in 2023 zowaar een hoopgevende ontwikkeling. Zeker nu aanstaande zondag de nu al legendarische kraker tegen Urbanus, de nummer 2 in de competitie, op de planning staat.

Kijken of de kanjers ook in Hoorn ongeslagen kunnen blijven!

Wedstrijdstatistieken

Einduitslag

14-2

Winningstreak

6/6

Guido-meter

(wedstrijden op rij zonder dat Guido boos werd)

Foto’s

Comments are closed.


Uitklappen
Inklappen