Twee dubbels met twee gezichten voor Dames 1

Geplaatst op 1 mei 2023 in Nieuws, Softbal Dames 1 door Sandra Nypels

Dit weekend heeft Dames 1 een dubbel weekend afgewerkt omdat de wedstrijd van vorige week zaterdag tegen Olympia Haarlem helaas in het water viel. Het weer was vele malen beter dit weekend en onder de stralende zon startten de dames zaterdag tegen Roef!. Dat gegeven alleen is al best uniek, meestal regent het als Sparks Haarlem en Roef! tegen elkaar spelen, maar dit keer dus gelukkig niet. Het eerste duel werd een zeer spannende en werd door de dames in de 9de inning beslist met 6-5, nadat Sparks Haarlem eerder in de 7de inning mede door een homerun van Suka de stand gelijk trok naar 4-4. De tweede wedstrijd was een totaal andere wedstrijd en werd met een mercy rule gewonnen door de gasten uit Moergestel met 13-0 die klap kwam behoorlijk hard aan!

Dag 2

Het leek alsof de klap nog nadreunde tijdens de eerste wedstrijd van zondag tegen onze aartrivaal Olympia Haarlem. Geteisterd door blessures openden de dames nog furieus en scoorden 3 runs, daarna kreeg de pitcher het moeilijk en maakte het veld fouten, nadat de rook was opgetrokken stonden de dames 11-3 achter. Op dat moment kwam de hulp van pitcher van ons 2de team Caressa Schoor ons uit de brand helpen. Ze hield de boel goed dicht maar het kwaad was al geschied en deze wedstrijd ging verloren met 11-4.

De tweede wedstrijd zondag gingen de dames weer zeer goed van start en namen een 4-0 voorsprong, Olympia krabbelde weer terug en kwam uiteindelijk in de 3de inning langszij. De dames toonde pure veerkracht en scoorde 5-4 helaas kwam Olympia weer langszij, de spanning steeg, weer zat het venijn in de laatste inning Grace opende met een 3 honkslag en werd binnengeslagen door Magdalena verder scoren lukt helaas niet, dus met een minimale voorsprong de gelijkmakende slagbeurt voor Olympia, in deze inning overleefde de dames een hit by pitch en een 2 honkslag, Caressa sloot ook deze reliefbeurt af met een 3 slag! Wat een wedstrijd wat een spanning.

Dank aan Famke en Caressa voor het meespelen! En voor zaterdag dank aan Dani en Mila.

Foto’s

Bekijk foto’s door Fred Versluis van dag 1 tegen Roef!

Bekijk foto’s door Danielle Zwitzer van dag 2 tegen Olympia Haarlem

Comments are closed.