Honkbal 2 zet zegereeks voort in Heiloo

Geplaatst op 24 mei 2023 in Honkbal Heren 2, Nieuws door Edward Touw

Op de padelbond na heeft zo’n beetje elke sportfederatie wel te maken met teruglopende ledenaantallen en inkomsten en onze eigen KNBSB is daarop geen uitzondering. De bond zag zich blijkbaar zelfs genoodzaakt om neven-activiteiten te starten en koos daarbij geheel verrassend voor een kaasmakerij. Een van de producten die uit die nieuwe tak voortkwam is een gatenkaas, die de naam ‘Competitieprogramma 6e klasse D’ kreeg.

Allemaal leuk en aardig, voor Honkbal Heren 2 betekent het wel dat ze dit seizoen nog niet veel aan spelen toekomen. Maar goed, als het dan zover is, doen de mannen wel wat ze moeten doen. Ook in de derde wedstrijd van het seizoen, uit tegen Double Stars, wisten ze namelijk hun ongeslagen reeks voort te zetten.

Daarbij verrasten ze vriend en vijand door aanvallend zowaar eens hun hersens te gebruiken. Niet alleen blind meppen dus, maar ook kritisch zijn en afwachten als de tegenpartij moeite heeft de slagzone te vinden. Zo wisten de heren in hun eerste twee slagbeurten samen maar liefst 23 keer aan de plaat te verschijnen en vijftien runs binnen te harken.

Teamnestor takelt mentaal een beetje af

Betekent dat dan dat alles soepeltjes verliep? Nee, natuurlijk niet, vergeet niet over welk team we het hebben. Waar het bij de meesten van Sparks Haarlem 2 goed is dat ze eindelijk een keer die grijze massa’s aan het werk zetten, is het bijvoorbeeld beter als Roel dat niet doet. Onze teamnestor begint namelijk aardig op leeftijd te raken en dan willen er in de bovenkamer nog wel eens rare dingen gebeuren.

In Heiloo uitte zich dat in de onnavolgbare strategie om zichzelf als loper twee op te offeren om een veel langzamere loper veilig op één te krijgen. Toegegeven, dat pakte nog goed uit ook omdat de pitcher van Double Stars in Edward blijkbaar een dreiging zag en hem met een doorgeschoten pickoff-poging buiten adem op drie zette, maar slim was het natuurlijk niet. Sterker nog, het was gewoon een beetje dom.

Gebruikelijke veldfoutjes

Verder maakte Sparks Haarlem 2 verdedigend hier en daar natuurlijk weer de gebruikelijke veldfoutjes, maar niks om over naar huis te schrijven. Of nou ja, eigenlijk wel, maar dat doen we niet want dat is zo lullig voor Martijn. Laten we daarom maar met de positieve noot eindigen dat Oda drie-en-een-derde sterke innings op de heuvel stond, Menno het goed heeft afgemaakt en Djim in zijn debuutinnig gelijk een nul in het outfield maakte. O ja, en dat iedereen er was en er dus een teamfoto met de nieuwe rode shirts gemaakt kon worden!

♪♫ We’re undefeated, we’re undefeated, alles nog in eigen hand, hey, hey! ♫♪

Comments are closed.


Uitklappen
Inklappen