Dames 2 zet puike prestatie neer in Rotterdam

Geplaatst op 3 mei 2023 in Nieuws, Softbal Dames 2 door Sparks Haarlem

Verslag: Peter Langeslag

Afgelopen zaterdag speelden de meiden van Sparks D2 tegen nieuwkomer Neptunes/Storks Sirens in en op het kunstgrasveld van Neptunes in Rotterdam. Dit team staat inmiddels bekend als het opleidingsteam van Hoofdklasser Neptunes en bestaat voornamelijk uit aankomende jeugdinternationals ( U18 ) aangevuld met een aantal oudere speelsters.

De eerste wedstrijd werd een ware thriller, een zogenaamd Pitchersduel waarin Caressa Schoor namens Sparks en Lizzy Kwakernaak namens Sirens lieten zien tot de grote talenten van Nederland te behoren. Helaas voor Sparks eindigde de wedstrijd in de tiebreak van de achtste inning in een 1-0 overwinning voor de Sirens. Met een totaal van maar 2 honkslagen in de 8 innings durende wedstrijd konden onze meiden helaas geen enkel moment aanspraak maken op de overwinning. Goed nieuws was er ook : Lotte Langeslag vierde haar rentree in het team, na revalidatieperiode van ruim 4 maanden na een meniscusherstel operatie, met een honkslag.

Wedstrijd 2

In de tweede wedstrijd duurde het tot aan de 4de inning voordat de slagploeg van Sparks eindelijk begon te draaien. Met als hoogtepunt een bases loaded clearing double van Senna Grootings liepen de meiden gestaag uit naar een 5-2 voorsprong. Die voorsprong werd een inning later uitgebouwd naar een ruime 7-2. Dit was uiteindelijk tevens de eindstand.

Complimenten voor het team om na die 1-0 nederlaag in de eerste wedstrijd de rug te rechten en terug te vechten. Winnende pitcher Mathilde Hoogland liet zien uitstekend in staat te zijn iedere tegenstander te kunnen bedwingen en gooide 1 van haar betere wedstrijden.

Het seizoen is net een aantal weken onderweg en er moet echt nog wel het een en ander gebeuren maar de intensieve samenwerking en wisselwerking tussen Sparks D1, D2 en D3 zal echt zijn vruchten gaan afwerpen en geeft vertrouwen voor de toekomst. Na de uitstekende wedstrijd van zaterdag gaf pitcher Caressa Schoor op zondag in de dubbel van Sparks D1 tegen Olympia Haarlem in beide wedstrijden haar visite kaartje af met 2 uitstekende
optredens in relief.

Wij kunnen niet anders dan met trots terugkijken op deze puike prestatie.

Comments are closed.


Uitklappen
Inklappen