Honkbal Heren 2 wint van Frank en Hoofddorp Pioniers

Geplaatst op 24 april 2023 in Honkbal Heren 2, Nieuws door Edward Touw

Op een regenachtige zondagmiddag stak Honkbal Heren 2 de Ringvaart over voor een treffen met Pioniers. En natuurlijk voor een weerzien met hun oud-teamgenoot Frank, die dit seizoen naar Hoofddorp deserteerde.

De laatste keer dat we Frank hebben zien stelen? Niemand die het zich kon herinneren, daar was hij over het algemeen gewoon veel te traag voor. De verbazing was dan ook alom toen hij het ineens op een lopen zette richting twee omdat catcher Thim de bal even niet klemvast had.

Verstandsverbijstering

Hij was er ook wel een beetje toe getergd door zijn oud-teamgenoten. Kijk, dat Leon en Florian op hém een honk stalen, daar kon hij waarschijnlijk nog wel mee leven. Maar als zelfs Jonathan succesvol besluit zich het tweede honk toe te eigenen, ja, dan ben je als catcher wel even zuur natuurlijk. Zo zuur dus dat hij als honkloper in een moment van verstandsverbijstering besloot te gaan rennen.

Of nou ja, rennen, rennen, het deed allemaal meer denken aan een oude vrouw die een paar stappen verzet in een poging om haar evenwicht te bewaren boven een Chinees hurktoilet. Even leek het erop dat hij die vergelijking compleet zou maken door onderuit te moeten op twee, maar door een fout 2-6 kon hij overeind blijven en doorwaggelen naar drie – waar hij aan het einde van de inning dan wel weer door zijn teamgenoten werd achtergelaten.

Klinkende trippel

Sowieso was het een wedstrijd waar veel potentiële runs op de honken achterbleven. Zestien runs in totaal, eerlijk verdeeld over beide teams. Toch best veel, gezien het feit dat er door de regen slechts drie-en-een-halve inning werd gespeeld en er in totaal maar zes runs gescoord werden.

De helft van die runs kwam ook nog eens op conto van Leon, die in zijn tweede slagbeurt drie RBI’s binnentikte. Voorafgaand waren beroepsleuner Bart en invalster Chantal alle twee nog met vier wijd op de honken gekomen, wat Leon het advies opleverde kritisch te zijn en niet zomaar op elke bal te swingen. Naïef natuurlijk, want er is maar een beperkt aantal stemmen waar Leon naar luistert en die leven alle 27 in zijn hoofd. Gewoon vol gaan voor de eerste pitch dus – met een klinkende triple tot resultaat.

Alle nullen op naam van Menno

Tot slot nog een eervolle vermelding voor Menno. Negen keer maar liefst zette hij een Hoofddorper met een strike-out aan de kant en zorgde hij ervoor dat z’n veld eigenlijk helemaal niks hoefde te doen. Moeten we aan de andere kant ook weer niet al te hysterisch om doen hoor, want als pitcher is het bij Honkbal 2 ook gewoon je taak om je veld te steunen. Toch? Of moeten we dan allemaal op onze knieën ofzo en dan zeggen ‘o dankjewel Menno dat je gewoon je werk heb gedaan’? Ja dàhàg, zo zit het leven niet in elkaar jongens.

Einduitslag: 1-5. Goed werk van de mannen in het roze, die hun overwinningstreak voortzetten.

Comments are closed.


Uitklappen
Inklappen