Heren 1 op het Frank Maduro-toernooi!

Geplaatst op 3 april 2023 in Honkbal Heren 1, Nieuws door Sparks Haarlem

Heren 1 zou zaterdag 1 april aantreden op het allereerste Frank Maduro-toernooi dat gehouden werd op het veld van Hoofddorp Pioniers. Helaas voor het toernooi en Heren 1 viel de zaterdag totaal in het water. De gehele vrijdag en een deel van de nacht regende het namelijk en had de organisatie besloten om de zaterdag te schrappen.

Zodoende moesten de mannen van h1 in alle vroegte (10.30) op zondag aantreden voor hun eerste wedstrijd van het toernooi. Dus alle mutsen en onder shirt en handschoentjes en thermokleding werd aangetrokken want het was gevoelsmatig 1 graad. Hier stonden de Hoboken Pioneers uit België te ze op te wachten. Hoboken komt uit in de Belgische hoofdklasse en is vorig jaar daar ook kampioen geworden. De mannen hielden goed stand tegen de Belgen en hebben dan ook gelijk gespeeld. En dat is tegen dat team helemaal geen slechte prestatie.

Na de wedstrijd hadden de heren een uurtje pauze ( dachten ze) en begonnen op tijd met hun warming up zodat ze warm de 2e wedstrijd konden gaan spelen tegen Hoofddorp Pioniers 2. Helaas hadden de scheidsrechters in kwestie hun horloge en/of telefoon thuisgelaten of ze kunnen geen klok kijken, want een half uur nadat de wedstrijd zou starten kwamen de heren pas aangelopen. Na een discussie te hebben gehad met de coaching van beide teams over het te laat komen begon dan ook de 2e wedstrijd.

Vastgevroren

Helaas waren onze pitcher en team alweer vastgevroren en moesten de eerste inning weer even warm worden, waardoor ze een aantal punten tegen kregen. In de 5e inning kreeg de plaat scheids ongelukkig een fastball op zijn pols en kon hij de wedstrijd niet meer voortzetten. Hieronder konden de heren zich helaas niet meer terug vechten in de wedstrijd dus werden er maar een paar biertjes gedronken.

H1 is helaas niet in de prijzen gevallen bij het toernooi want er waren er maar 2 en die waren al gereserveerd voor de hoofdklasse teams. Maar gelukkig hebben ze het best naar hun zin gehad in hun aller beste winterkleding en waren ze een lekker dagje uit. Op naar het openingsweekend waar ze zaterdag 8 april zullen gaan starten in Rotterdam tegen Neptunus. En op zondag 9 april komen de Rotterdammers naar Haarlem toe.

Comments are closed.


Uitklappen
Inklappen