Dames 3 rekent af met mercy rule-syndroom

Geplaatst op 18 april 2023 in Nieuws, Softbal Dames 3 door Sparks Haarlem

Verslag: Tomas Aragones

Na een pittig seizoen in de 2de klasse, met een heel jong team, start Dames 3 de competitie met een nagenoeg ongewijzigd team wederom in de 2de klasse. Met toevoeging van Dames 2-speelsters, ook jonge meiden, togen wij naar het altijd taaie Caribe. Vorig jaar 2 x mercy rule van het veld af, 1 x 5 innings en 1 x 3 innings.

Dames 3 begon sterk aan de wedstrijd, 7 hits en 4 punten. Wat een begin!

De gelijkmakende drukte ons met de neus op de feiten, sterk honklopen van Caribe en 9 hits later keken we tegen een 10-4 achterstand aan. Dames 3 toonde veerkracht en liet de hoofdjes niet hangen, na 4 innings stond het 12-11.

7 innings later met 17 hits voor en 15 hits tegen hadden we jammer genoeg met 17-11 verloren. Je hoorde alleen vanuit de dug out; we hebben niet verloren op mercy rule! Om het te begrijpen; vorig seizoen heeft dames 3 2 wedstrijden gewonnen, de rest verloren en daarvan 98% in 5 innings of minder.

Wedstrijd 2

Dames 3 had vleugels gekregen, alleen om het feit dat ze een wedstrijd niet op mercy hadden verloren. Sterk veldwerk, alert op het honklopen en sterke pitching. Einde 5de inning, 10 hits voor en 1 tegen stond er een stand van 2-11 op het bord. Het besef kwam geleidelijk door bij de dames toen ze gefeliciteerd werden door de coach van Caribe. Hebben we gewonnen op mercy rule?!? Wij? Vol ongeloof en verbouwereerd stonden ze daar.

Sterker, een jaar ouder en een jaar ervaring in deze klasse, wat een verschil met het einde van vorig jaar. Jullie hebben gezien, koppie erbij, bal blijven aanvallen en we gaan een leuk seizoen tegenmoet! Volgende week Cheeta’s thuis en voor de rest; what happens in Groningen, stays in Groningen…

Comments are closed.


Uitklappen
Inklappen