Beproefde mix met nieuwe ingrediënten voor Honkbal Heren 2

Geplaatst op 3 april 2023 in Honkbal Heren 2, Nieuws door Edward Touw

Na zo’n 15 jaar gespeeld te hebben in hun inmiddels iconische blauwe shirts, treedt Sparks Haarlem 2 dit jaar voor het eerst aan in rode boventenues. Tel daarbij op dat Heren 2 met de komst van Oda en Jean ineens een internationaal honkbalteam is geworden en je snapt: genoeg redenen om het seizoen eerst maar eens te beginnen met een oefenwedstrijd. En dan kan je veel zeggen over de manier waarop, maar dat is wel precies wat ze gisteren in Alkmaar hebben gedaan.

Om positief te beginnen, Oda maakte gisteren een sterk debuut als officieel lid van Sparks Haarlem 2. De van origine Japanse honkballer, die de overstap maakt van Heren 3, startte op de heuvel waar hij in vier innings slechts twee runs tegen kreeg.

Ook Jean, wereldberoemd voor wie de afgelopen jaren het honkbal in de Bordeaux-streek volgde, deed het goed in zijn allereerste wedstrijd op de Nederlandse velden. Niet alleen wist hij de openingsrun van de wedstrijd te scoren, in de vierde inning produceerde hij op een cruciaal moment een tweehonkslag die de raderen in werking zette voor de 2-3-voorsprong.

Stokpaardjes

Ja, het leek nog zowaar wat te worden deze wedstrijd. Op hier en daar wat slordige foutjes na (het blijft natuurlijk even inkomen zo’n eerste wedstrijd) liep het in het hele team eigenlijk best gesmeerd, want ook de vaste gezichten lieten zien nog steeds hun vaste stokpaardjes te kunnen berijden. Jonathan wist – ondanks zijn snelheid – weer op onnavolgbare wijze het derde honk te stelen. En Bart kreeg het voor elkaar om twee keer op de honken te komen zonder ook maar één swing te maken.

Jammer dan ook dat reliever Edward besloot om bij een 2-3-voorsprong eens de stressbestendigheid van het veld te testen. Met nul nullen liet hij met een nu al legendarische vier-wijd-hattrick de honken vol lopen. “Een beetje de druk opvoeren, daar is het óók een oefenwedstrijd voor toch?” Dom, dom, dom, want dat pakte dus helemáál niet goed uit – binnen no-time keken de mannen in het roze ineens tegen een achterstand aan.

Krampaanval

Toen tweedehonkman Martijn ook nog eens een spontane krampaanval kreeg, besloot de scheidsrechter dat het maar eens tijd werd om de huidige inning met terugwerkende kracht als laatste uit te roepen (en geef hem eens ongelijk). Jonathan mocht nog wel even het veld in om eenderde inning in te vallen voor de kermende Martijn, maar daarna was het dan toch echt einde wedstrijd. Einduitslag: 6-3.

Eerstvolgende oefenwedstrijd is zaterdag 8 april om 15.00 uur, thuis tegen Hoofddorp Pioniers!

Comments are closed.


Uitklappen
Inklappen