Inschrijving geopend voor publiek Hoofdklasse-wedstrijden in pilotperiode

Geplaatst op 18 mei 2021 in Nieuws door Timo Baas


Vrijdag 14 mei kondigden we al aan dat in de periode 20 tot en met 30 mei 2021 publiek welkom is bij competitiewedstrijden in de Honkbal Hoofdklasse en de Fastpitch Softbal Dames Hoofdklasse. Vandaag is de definitieve lijst van pilotevents sport in de maand mei gepubliceerd op de site van de Rijksoverheid. Om als toeschouwer bij een honkbal- of softbalwedstrijd aanwezig te zijn, moet je jezelf wel van tevoren inschrijven én laten testen. De inschrijving is vanaf vandaag geopend!

Fastpitch Softbal Dames Hoofdklasse

Voor de Fastpitch Softbal Dames Hoofdklasse betekent het dat publiek welkom is bij de competitiewedstrijden die uitsluitend worden gespeeld op:

  • Zaterdag 22 mei
  • Maandag 24 mei (2e Pinksterdag)
  • Zaterdag 29 mei

Vooraf inschrijven en testbewijs verplicht

Het aantal toeschouwers dat per sportaccommodatie kan worden toegelaten is vanwege de coronamaatregelen gelimiteerd. Om toegang tot een wedstrijd te krijgen moet je de stappen voor ‘Testen voor toegang’ nemen. Hoe je dit doet, lees je hieronder in zes stappen:

Schrijf jezelf in voor een bezoek aan een honkbalwedstrijd of een softbalwedstrijd 

Schrijf jezelf in voor een wedstrijd via deze website: https://www.knbsb.nl/softbal-hoofdklasse-tickets/

Let op: Voor een dubbelwedstrijd bij softbal hoef je jezelf slechts één keer in te schrijven.

  1. Maak een testafspraak 

Plan een afspraak voor een coronatest bij één van de aangesloten testlocaties via www.testenvoortoegang.nl. Zorg ervoor dat je maximaal 40 uur of korter voor je bezoek aan een wedstrijd bent getest. Jeugd onder de 12 jaar mag zonder testbewijs een wedstrijd bezoeken. Zij hoeven dus niet te worden getest. Zij moeten wel een e-mailbevestiging of ticket voor de betreffende wedstrijd hebben.

Laat je testen

Zorg dat je op tijd bij de testlocatie bent. Neem je legitimatiebewijs en bevestiging van de testafspraak mee. 

Testuitslag 

Je ontvangt na het testen binnen een uur de uitslag van de testaanbieder. Alleen met een negatieve testuitslag via ‘Testen voor Toegang’ kun je een testbewijs aanmaken.

Maak een testbewijs 

  • Digitaal testbewijs 

Download de CoronaCheck-app op je telefoon. Je vindt de app in de App Store of de Google Play Store. Bij de uitslag via de testaanbieder staat een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode in de CoronaCheck-app. De app maakt hier een QR-code van. Dit is jouw digitale testbewijs. 

  • Papieren testbewijs 

Geen smartphone? Ga naar www.coronacheck.nl en klik op de knop ‘Maak papieren testbewijs’. Bij de uitslag via de testaanbieder staat een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode. De website zet de testuitslag om in een QR-code. Je kunt nu jouw testbewijs met QR-code printen. 

Bezoek 

Neem je e-mailbevestiging of ticket, testbewijs en legitimatiebewijs mee naar de wedstrijd (en indien van toepassing die van de kinderen). Het testbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier. De vereniging scant bij de ingang van de sportaccommodatie de QR-code, controleert de gegevens aan de hand van het legitimatiebewijs en controleert tot slot de e-mailbevestiging of ticket.

Bekijk de complete uitleg over ‘Testen voor toegang’.

Gratis test

Bij de pilots ‘Testen voor toegang’ wordt de sneltest gratis uitgevoerd. Of er kosten aan een ticket of inschrijving voor een wedstrijd zijn verbonden is afhankelijk van de ontvangende vereniging.

Bondsofficials als toeschouwer

Een bondsofficial die een honkbalwedstrijd of een softbalwedstrijd als toeschouwer bezoekt, dient zich ook aan bovenstaande zes stappen te conformeren. Dus inschrijven en testen is ook voor hem/haar verplicht. De officialpas-regeling is niet van toepassing op de wedstrijden in deze pilotfase.

Een bondsofficial die door de KNBSB bij een wedstrijd is aangesteld, hoeft zich niet aan bovenstaande te conformeren.

Live genieten van honkbal en softbal

Algemeen Directeur Stefaan Eskes: “Onze nauwe contacten en ons lobbywerk bij VWS en NOC*NSF hebben geresulteerd in deze prachtige kans om, weliswaar in een beperkte periode, publiek toe te laten bij wedstrijden in beide Hoofdklassen. Een mooi resultaat waar we trots op mogen zijn. Het biedt de mogelijkheid onze vaste schare aan toeschouwers eindelijk weer eens live van honkbal en softbal te kunnen laten genieten. Maar het biedt ook de gelegenheid andere sportliefhebbers naar onze accommodaties te trekken.”

Tot slot

We hopen dat de overige honkbal- en softbalcompetities binnen afzienbare tijd ook weer kunnen worden opgestart en staan daarvoor voortdurend in contact met de overheid, NOC*NSF en collega-sportbonden. Klik hier voor het actuele nieuws over de start van de overige honkbal- en softbalcompetities.

Comments are closed.


Uitklappen
Inklappen