Coronanieuws

Geplaatst op 23 maart 2020 in Nieuws door Timo Baas

22 mei 2020

Inmiddels zijn we een paar weken aan het trainen en raken we langzaam gewend aan de maatregelen in combinatie met onze trainingen. We vinden het erg fijn om te zien dat de leden zich zo goed mogelijk aan het protocol proberen te houden en dit ook uitdragen. 
Tot onze grote teleurstelling mag de kantine inclusief terras nog niet open per 1 juni. Zie https://nocnsf.nl/nieuws/2020/05/nocstarnsf-teleurgesteld-over-nog-niet-openen-van-sportkantines .Wel zijn vanaf 1 juni de ouders weer welkom langs het veld en mogen ze ook gewoon zelf wat te drinken meenemen. Hierbij moeten ze natuurlijk wel gewoon de 1,5 meter in acht nemen. Er volgt vanaf 1 juni dus een update van het protocol. Hier krijgen jullie later bericht over. Het huidige protocol vindt je hier:  https://sparkshaarlem.nl/wp-content/uploads/2020/05/Corono-protocol-2020-11052020.pdf

08 mei 2020

Beste leden van Sparks Haarlem,
Hierbij stuur ik jullie het aangepaste protocol inclusief het trainingsschema. https://sparkshaarlem.nl/wp-content/uploads/2020/05/Corono-protocol-2020-11052020.pdf

Er is niet veel gewijzigd aan het protocol, maar het kan zijn dat dit nog wel gebeurd. De noodverordening wordt namelijk aangepast en die wordt halverwege volgende week pas verwacht. De kans is dus groot dat er daarna nog regels aangepast gaan worden, maar voorlopig mogen we het hier meer doen. Tijdens jullie eerste training krijgen jullie allemaal een desinfectiesetje die jullie zelf bij je mogen houden. Als de kantine dicht is, mogen jullie gebruik maken van kleedkamer scheidsrechter 2 voor het toilet.

Mochten jullie nog aanvullingen of verbeterpunten hebben, mail ze dan naar mij (ledensparks@gmail.com) Hopelijk tot snel op de velden.
groetjes namens het Sparks bestuur,Timo Baas

06 mei 2020

Beste leden van Sparks Haarlem,

Zojuist werd bekend dat vanaf 11 mei er een versoepeling voor de buitensport is. Wij komen uiterlijk dit weekend met een aangepast protocol. De komende dagen gaan wij samen met jullie bekijken hoe we alles het beste kunnen organiseren. Wij moeten eerst de instructies van de gemeente en de knbsb ontvangen om te zien wat precies wel mag en niet mag. Zo werd er op verschillende nieuwssites gesproken over max 10 personen trainen, maar of dit per veld of per club of per zoveel vierkante meter is weten we nog niet.

Wat we wel graag willen weten van jullie is, mochten we weer gewoon kunnen trainen, welk moment heeft dan jullie voorkeur. Mail dit naar mij (ledensparks@gmail.com)

Hier staat het corona protocol. Kijk er svp kritisch naar en stuur als je die hebt, aanbevelingen naar mij terug (ledensparks@gmail.com). Het protocol hier wordt steeds aangepast naar de laatste versie.
Groetjes namens het Sparks bestuur.

Timo Baas

24 april 2020

Vanavond hebben wij  concept protocollen van de gemeente, de knbsb en het noc/nsf ontvangen met daarin allerlei regels over het trainen van jeugdleden t/m 18 jaar vanaf 29 april. We gaan deze concept protocollen bekijken, bestuderen en kijken hoe we die op een verantwoorde manier kunnen toepassen. Eén van de regels is dat we een eigen protocol moeten hebben. Hier waren wij al mij bezig en we gaan nu ons voorlopige protocol tot in detail uitwerken. Gezien de ernst van de situatie, willen we dit zeer secuur doen. Als je hiervoor nog nuttige toevoegingen hebt die niet voor de hand liggen, laat het ons dan weten. Dan komen wij uiterlijk maandag 27 april met het Sparks corona protocol. Zoals eerder gemeld mag de groep ouder dan 18 nog niet het veld op.

21 april 2020


Inmiddels is alweer bijna het einde van April in zicht en hebben we helaas nog geen wedstrijd gespeeld en is het sportpark nog steeds dicht. Zoals jullie hebben kunnen zien op de persconferentie van vanavond worden de maatregelen voor de jeugd wat versoepeld en blijft voor de volwassenen de huidige maatregelen van kracht.
Dit betekent concreet voor ons dat de jeugd tot en met 18 jaar vanaf 28 april weer mag trainen. Wedstrijden zijn zoals gemeld nog niet toegestaan. Trainen moet vanzelfsprekend erg voorzichtig en met inachtneming van de 1,5 meter afstand en geen ouders langs de lijn. Wij gaan er van uit dat de gemeente met een protocol hiervoor gaat komen. Zodra we weten wat dit precies inhoudt, houden we jullie weer op de hoogte.
Verder nog een aantal mededelingen.
1. De Communicatie laten we zoveel mogelijk lopen via de facebook, email, de website en bardienstcoördinatoren/coaches. Zij zitten met z’n allen in een whatsapp groep en als er nieuwe informatie is, kunnen we het op die manier snel verspreiden.
2. Zaterdag 9 mei om 20:00 is er de eerste digitale Sparks quiz. Iedereen die lid is van Sparks mag gratis meedoen. Voor niet leden bedragen de kosten €2,50. Hier krijg je 1,5 uur vermaak en kennis voor terug. Het enige wat je nodig hebt is een device met google meets geïnstalleerd. Vul het formulier in om mee te doen:https://forms.gle/dtMGhKGmGpgiBYN2A

3 Morgen is er via Youtube een quiz van de knbsb. Zie deze website voor meer informatie.

4. We zijn natuurlijk als bestuur druk bezig om alle gevolgen van de crisis voor Sparks Haarlem steeds in kaart te brengen. Financieel gezien hebben we alle mogelijke steunpotjes die er zijn aangeschreven en zijn we nog in gesprek met de SRO/gemeente/bond over de lasten (veldhuur, bondsafdracht) die nog steeds doorlopen. We hebben gelukkig al heel wat leden die de contributie hebben overgemaakt. Dank daarvoor, we hebben het helaas tot nu toe hard nodig.
Dit was het voor nu. Hopelijk tot snel op de velden. 
groetjes namens het voltallige Sparks bestuur,


Ook de alv zal plaatsvinden op een later moment, in ieder geval na 28 mei.

Voor vragen kunt u mailen naar voorzitter@sparkshaarlem.nl of secretarissparks@gmail.com

Comments are closed.


Uitklappen
Inklappen