Rolstoelsoftbal in de kinderschoenen!

Geplaatst op 6 november 2018 in Nieuws door Timo Baas

Rolstoelsoftbal in de kinderschoenen!

Afgelopen 3 November was het zover. Sparks Haarlem organiseerde in samenwerking met Frank Hooning de eerste clinic en oefenwedstrijd Rolstoelsoftbal in Nederland. De locatie was de ruime sporthal het Polderhuis in Velserbroek.

Na eerst, ruim een uur, de basis van de rolstoeltechnieken gericht op rolstoelsoftbal te hebben getraind, werd het in uitvoering gebracht tijdens een oefenwedstrijd!

Plezier en lol stond voorop waarbij ook van belang is dat rolstoelsport voor iedereen ook mogelijk is en moet zijn. Het is niet noodzakelijk dat je rolstoel gebonden bent, ook voor mensen met bijvoorbeeld slijtage is dit de uitgelezen kans om te blijven sporten.

Infinitief nemer Frank Hooning is zelf minder valide voor de sport en heeft al jaren de wens/droom om rolstoelsoftbal te spelen. Sinds zijn beperking 5 jaar geleden begon stond dit hoog op zijn agenda.

Hij had dit ooit op filmpjes gezien vanuit Amerika waar de sport reeds 35 jaar wordt gespeeld en wil dit ook in competitie verband in Nederland zien te realiseren. Op korte termijn een competitie hebben is niet haalbaar, en daar is hij zich ter degen van bewust, “maar als we over 5 jaar een paar teams in Nederland zouden kunnen hebben zou dit fantastisch zijn.” Aldus Frank Hooning. De contacten met de Amerikaanse organisatie zijn ook reeds gelegd, deze zijn zeer enthausiast en willen helpen, nadeel hiervan is alleen dat het niet om de hoek is voor ze, maar waar ze konden helpen tot nu toe hebben ze ook geholpen. Voor de toekomst zijn ze ook beschikbaar voor ons, denk hierbij aan training komen geven als er meerdere teams zijn.

Rolstoelsoftbal wijkt verder niet zo heel erg af van het reguliere softbal. Het veld is alleen iets kleiner (Aspiranten afmetingen ) en je speelt met grotere honken (halve/hele cirkels). Het is bijna onmogelijk om dit op een regulier veld te spelen, gras en gravel rijden niet heel erg soepel. In Amerika zijn er vele velden gerealiseerd op asfalt. Dit is ook een wens om hier te krijgen, maar deze kans is redelijk klein.

cof

Wel is het heel goed mogelijk om dit te spelen op een uitrolbare vloer welke over een softbalveld kan worden uitgerold. Allemaal toekomst dromen en wensen maar zeker niet onhaalbaar, als we het maar niet op korte termijn willen realiseren en er de tijd voor uittrekken.

Wilt u meer weten over rolstoelsoftbal, www.facebook.com/rolstoelsoftbalsparks of neem contact op met Frank op fhooning@gmail.com of via de website van Sparks www.new.sparkshaarlem.nl !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Uitklappen
Inklappen