Europacup softbal dit jaar bij Sparks Haarlem

Geplaatst op 3 februari 2017 in Nieuws, Persberichten, Softbal Dames 1, Sparks Haarlem, WEPC 2017 door Edward Touw

Sparks Haarlem verdedigt zijn Europese titel deze zomer op eigen veld. De club uit Haarlem-Noord kreeg vandaag van de European Softball Federation de organisatie van de Women’s European Premiere Cup (WEPC) toegewezen. Maandag 21 tot en met zaterdag 26 augustus zijn de velden van Sparks Haarlem samen met die van stadsgenoot Onze Gezellen het toneel van het Europees kampioenschap voor clubteams.

Sparks Haarlem was samen met het Italiaanse Caserta in de race om de WEPC te mogen organiseren. Eerder vandaag brachten de nationale bonden van de deelnemende teams een stem uit op de locatie van hun voorkeur, waarbij de keuze unaniem op Haarlem viel.

Belangrijkste Europese softbaltoernooi

De WEPC wordt gezien als het belangrijkste Europese softbaltoernooi voor clubteams, en is beter bekend onder de naam Europacup I. Aan de WEPC doen de regerend kampioenen van de verschillende Europese nationale competities mee, en daarnaast ook de Europese-titelverdediger. Omdat Sparks Haarlem afgelopen seizoen zowel Europees als landskampioen werd, plaatst ook Terrasvogels uit Santpoort-Zuid zich voor de WEPC.

Lees meer over WEPC 2017

Sparks Haarlem beschikt slechts over één softbalveld, en daarom stelt ook stadsgenoot Onze Gezellen zijn softbalveld beschikbaar voor de WEPC. Het precieze speelprogramma moet nog bekend worden gemaakt, maar de bedoeling is zoveel mogelijk avondwedstrijden en in ieder geval de finale op het veld van Sparks Haarlem te laten spelen.

Vereerd met unaniem vertrouwen

“Er is weinig mooiers dan de Europese titel op eigen veld te verdedigen,” zegt Sandra Nypels, voorzitter van Sparks Haarlem. “We zijn dan ook erg gelukkig met de toewijzing van de organisatie van de WEPC, en voelen ons vereerd dat de nationale bonden unaniem hun vertrouwen in ons hebben uitgesproken. Daarnaast zijn we natuurlijk blij dat Onze Gezellen ook zijn veld beschikbaar stelt, zonder die steun was dit nooit mogelijk geweest.”

In 2016 won Sparks Haarlem de WEPC voor de vierde keer, en werd het voor de derde keer op rij landskampioen. Eerder sleepte het eveneens vier keer een Europacup II in de wacht. De landstitel kwam in totaal elf keer op naam van de Haarlemse softbalploeg.

Deelnemers WEPC 2017

Het volledige deelnemersveld van de WEPC 2017:

  • Sparks Haarlem (Nederland);
  • Terrasvogels (Nederland);
  • Joudrs (Tsjechië);
  • Bussolengo (Italië);
  • Mannheim (Duitsland);
  • Leksand (Zweden);
  • Les Comanches (Frankrijk);
  • Therwil Flyers (Zwitserland);
  • Braaschaat (België);
  • Mediterraneo (Malta).

Foto: Fred Versluis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Uitklappen
Inklappen