Strijd om landskampioenschap softbal barst los

Geplaatst op 21 september 2016 in Nieuws, Persberichten, Season Finals 2016, Softbal Dames 1, Sparks Haarlem door Edward Touw

Vier teams uit de Golden League damessoftbal nemen het dit weekend tegen elkaar op om een plek in de Season Finals. Zaterdag 24 en zondag 25 september gaan Terrasvogels, FysioExpert Olympia Haarlem, Oolders Omaco Sparks Haarlem en DSS de strijd met elkaar aan om het felbegeerde ticket dat rechtstreeks toegang geeft tot de finale om het landskampioenschap.

De teams die meedoen aan de playoffs eindigden in de reguliere competitie als bovenste vier. De wedstrijden van zaterdag 24 september worden gespeeld op de velden van Terrasvogels in Santpoort-Zuid. Die vereniging wist afgelopen weekend na een beslissingswedstrijd tegen FysioExpert Olympia Haarlem de tweede plaats veilig te stellen.

Omdat titelverdediger Oolders Omaco Sparks Haarlem eerder al de reguliere competitie als winnaar afsloot, worden de wedstrijden van zondag 25 september gespeeld op de velden van die vereniging op het Noordersportpark in Haarlem.


Programma zaterdag 24 september

Sportpark De Elta, Santpoort-Zuid

11.00 uur: Terrasvogels – FysioExpert Olympia Haarlem
13.30 uur: Oolders Omaco Sparks Haarlem – DSS
16.00 uur: Terrasvogels – DSS


Programma zondag 25 september

Noordersportpark, Haarlem

11.00 uur: FysioExpert Olympia Haarlem – DSS
13.30 uur: Oolders Omaco Sparks Haarlem – FysioExpert Olympia Haarlem
16.00 uur: Oolders Omaco Sparks Haarlem – Terrasvogels


Finaleweekend Season Finals

Het team dat de playoffs als winnaar afsluit, plaatst zich rechtstreeks voor de finale van de Season Finals. Die wedstrijd wordt gespeeld op zondag 2 oktober om 16.00 uur. De nummers 2 en 3 nemen het zaterdag 1 oktober om 16.00 uur in de herkansing nog eenmaal tegen elkaar op om zich via een backdoorwedstrijd alsnog te plaatsen voor de eindstrijd. Alle wedstrijden in het finaleweekend worden gespeeld op de velden van Sparks Haarlem.

Het is nog maar de vraag in hoeverre de verenigingen die de playoffs op eigen veld spelen daar thuisvoordeel uit weten te behalen. Alle vier de clubs die zich plaatsten liggen namelijk op een steenworp van elkaar. De verwachting is dan ook dat de wedstrijden zich op de belangstelling van het in groten getale aanwezige publiek van alle vier de teams kunnen rekenen. De toegang voor zowel de playoff- als Season Finals-wedstrijd is gratis.

Foto: Fred Versluis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Uitklappen
Inklappen