Sparks Haarlem begint sterk aan playoffs

Geplaatst op 24 september 2016 in Nieuws, Persberichten, Season Finals 2016, Softbal Dames 1 door Edward Touw

Oolders Omaco Sparks Haarlem begint morgen met de beste papieren aan de tweede dag van de playoffs voor de Season Finals. De softbalsters uit Haarlem waren in hun enige wedstrijd van vandaag in vier-en-een-halve inning te sterk voor stadsgenoot DSS. Dankzij de 11-2 overwinning, en het feit dat ook FysioExpert Olympia Haarlem en Terrasvogels vandaag punten lieten liggen, gaat de landstitelverdediger nu aan kop in de strijd om directe plaatsing voor de finale.

DSS en Terrasvogels wisten vandaag evenveel punten te behalen als Sparks Haarlem, maar hadden daar wel een wedstrijd meer voor nodig. Voorafgaand aan de stadsderby tussen de twee verenigingen uit Haarlem-Noord, was Terrasvogels met 2-0 te sterk voor FysioExpert Olympia Haarlem. In de derde en laatste wedstrijd had DSS tien innings nodig om Terrasvogels met 3-5 op de knieën te krijgen.

‘Gaan voor de volle zes punten’

“We hebben de laatste paar weken veel getraind op live-pitching en honklopen, en dat heeft vandaag zijn vruchten afgeworpen,” zegt Peter van Dalen, hoofdcoach van Oolders Omaco Sparks Haarlem. Hij heeft dan ook vertrouwen in morgen, zo laat hij weten: “Vandaag hadden we een fantastische start, en we zijn van plan die lijn in beide wedstrijden van morgen door te trekken. We zijn het enige team dat nog in staat is om de volle zes punten te pakken, en daar gaan we dan ook voor.”

Aan de ondersteuning van het publiek zal het in ieder geval niet liggen. De laatste drie wedstrijden van de playoffs worden morgen gespeeld op het veld van Sparks Haarlem. De ploeg die het playoff-vierkamp als winnaar weet af te sluiten, verdient een direct ticket naar de finale van de Season Finals op zondag 2 oktober. De nummers 2 en 3 nemen het een dag eeder nog eenmaal tegen elkaar op om zich via een backdoorwedstrijd alsnog te plaatsen voor de eindstrijd. Ook de wedstrijden in het slotweekend worden op het veld van Sparks Haarlem gespeeld.

Programma zondag 25 september

Noordersportpark, Haarlem

11.00 uur: FysioExpert Olympia Haarlem – DSS
13.30 uur: Oolders Omaco Sparks Haarlem – FysioExpert Olympia Haarlem
16.00 uur: Oolders Omaco Sparks Haarlem – Terrasvogels

De toegang voor zowel de playoff- als de Season Finals-wedstrijden is gratis.

Bekijk de foto’s die Fred Versluis maakte van de wedstrijd tussen Sparks Haarlem en DSS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© Sparks Haarlem 2019