Programma en uitslagen Season Finals

Geplaatst op 29 september 2016 in Nieuws, Persberichten, Season Finals 2016, Softbal Dames 1 door Edward Touw

Vanwege regen zijn zowel de finales om plaatsing in de Golden League als om het landskampioenschap afgelast. De wedstrijden worden zaterdag 8 oktober om respectievelijk 12.30 en 16.00 uur ingehaald.

Bekijk het nieuwe programma.

Wie wordt landskampioen softbal? Op de velden van Sparks Haarlem vinden dit weekend de Season Finals plaats. Zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober wordt er gestreden om het landskampioenschap damessoftbal, en vinden er promotie-/degradatiewedstrijden plaats tussen de Golden League, Silver League en eerste klasse. Zes wedstrijden worden er in totaal gespeeld op het Noordersportpark in Haarlem, met als hoogtepunt de finale om de landstitel op zondag om 16.00 uur. De toegang is voor alle wedstrijden gratis.

Landskampioenschap

In de strijd om de nationale titel zijn regerend landskampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem, stadsgenoot DSS en het Santpoort-Zuidse Terrasvogels nog in de race. Lukt het Sparks Haarlem om voor de derde keer op rij kampioen te worden? De Haarlemse formatie plaatste zich na een reeks beslissingswedstrijden direct voor de finale van de Season Finals op zondag. DSS en Terrasvogels nemen het een dag eerder in een backdoorwedstrijd tegen elkaar op om het tweede laatste ticket dat recht geeft op de finale.

Zaterdag 1 oktober
16.00 uur
Terrasvogels – DSS
Uitslag: 2 – 1

Zondag 2 oktober
16.00 uur
Finale: Sparks Haarlem – Terrasvogels
AFGELAST

Promotie-/degradatie Golden League

Het in Moergestel gevestigde Roef behaalde de tweede plek in de Silver League, en speelt zaterdag tegen Glaskoning Twins uit Oosterhout, dat laatste werd in de Golden League. De ploeg die dit treffen als winnaar afsluit, strijdt een dag later tegen Silver League-kampioen UVV (Utrecht) om het recht om volgend jaar in de hoogste Nederlandse softbalcompetitie te mogen uitkomen.

Zaterdag 1 oktober
13.30 uur
Roef – Glaskoning Twins
Uitslag: 7 – 6

Zondag 2 oktober
13.30 uur
UVV – Roef
AFGELAST

Promotie-/degradatie Silver League

Tot slot wordt dit weekend in Haarlem ook nog gespeeld om promotie-/degradatie in de Silver League. Zaterdag bepalen het Groningse Caribe en Alcamaria Victrix uit Alkmaar in een onderlinge wedstrijd, wie een dag later de strijd aangaat met het Rotterdamse Neptunus om een plek in de Silver League.

Zaterdag 1 oktober
11.00 uur
Caribe – Alcamaria Victrix
Uitslag: 4 – 5

Zondag 2 oktober
11.00 uur
Neptunus- Alcmaria Victrix
Uitslag: 7 – 0

Volledige programma

Zaterdag 1 oktober

11.00 uur
Caribe – Alcamaria Victrix
Uitslag: 4 – 5

13.30 uur
Roef – Glaskoning Twins
Uitslag: 7 – 6

16.00 uur
Terrasvogels – DSS
Uitslag: 2 – 1

Zondag 2 oktober
11.00 uur
Neptunus- Alcmaria Victrix
Uitslag: 7 – 0

13.30 uur
UVV – Roef
AFGELAST

16.00 uur
Finale landskampioenschap: Sparks Haarlem – Terrasvogels
AFGELAST

Foto: Fred Versluis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© Sparks Haarlem 2019