Oolders Omaco Sparks Haarlem naar finale

Geplaatst op 30 september 2016 in Nieuws, Persberichten, Season Finals 2016, Softbal Dames 1 door Edward Touw

Oolders Omaco Sparks Haarlem is het eerste team om zich te plaatsen voor de finale van de Season Finals. De Haarlemse formatie was gisteravond op eigen veld met 5-1 te sterk voor stadsgenoot DSS. Die laatste ploeg neemt het morgen in een backdoorwedstrijd tegen Terrasvogels op om het tweede ticket voor de eindstrijd om het kampioenschap.

Even was het onzeker of de laatste in een reeks van drie extra beslissingswedstrijden wel door kon gaan. De vele regen zorgde voor diepe plassen op het veld van Sparks Haarlem, maar dankzij de inzet van de groundcrew kon het veld nog net op tijd speelklaar worden gemaakt.

Goede start voor DSS

DSS begon goed aan de wedstrijd, en kwam in de eerste inning zelfs op een 0-1 voorsprong. Oud-Sparks Haarlem-speelster Nathalie Gosewehr wist door een honkslag en een gestolen honk op het tweede honk te geraken, waarna de tevens voormalig Sparks-speelster haar binnen kon slaan.

In de tweede inning kwam Sparks Haarlem echter weer op gelijk hoogte, nadat Kiki Draaijer teamgenoot Cindy van der Zanden over de thuisplaat sloeg. In de derde inning kwam Sparks Haarlem vervolgens op voorsprong, die de regerend landskampioen in de vierde inning uitbouwde.

Programma Season Finals

DSS en Terrasvogels strijden morgen met elkaar om wie het een dag later tegen Sparks Haarlem mag opnemen. De finale van de Season Finals wordt op zondag 2 oktober om 16.00 uur gespeeld. Beide wedstrijden vinden plaats op het veld Sparks Haarlem. Ook wordt daar dit weekend gespeeld om promotie/degradatie voor de Golden League, Silver League en eerste klasse. De toegang is voor alle wedstrijden gratis.

Bekijk volledig programma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© Sparks Haarlem 2019