Finale in zicht voor Oolders Omaco Sparks Haarlem

Geplaatst op 29 september 2016 in Nieuws, Persberichten, Season Finals 2016, Softbal Dames 1 door Edward Touw

Het blijft spannend in de strijd om het landskampioenschap softbal. Titelverdediger Oolders Omaco Sparks Haarlem won gisteravond in Santpoort-Zuid met 3-7 van Terrasvogels, en is bij winst op DSS vanavond zeker van directe plaatsing voor de Season Finals-finale op zondag. Mocht DSS echter winnen, dan is de kans groot dat Terrasvogels zich rechtstreeks kwalificeert. Sparks Haarlem en DSS nemen het vanavond om 20.30 uur tegen elkaar op op het Noordersportpark. De toegang is gratis.

Eigenlijk had afgelopen zondag al bekend moeten worden wie zich rechtstreeks zou plaatsen voor de finale van de Season Finals. DSS, Sparks Haarlem en Terrasvogels eindigden na de playoffs echter op gelijke hoogte, een scenario dat de honk- en softbalbond KNBSB niet had voorzien. Om uitsluitsel te geven zijn daardoor extra beslissingswedstrijden nodig, waarbij de ploegen in een onderling driekamp strijden om een ticket dat recht geeft op deelname aan de finale.

Sparks heeft plaatsing in eigen handen

Nu twee van die drie wedstrijden zijn gespeeld, heeft Sparks Haarlem rechtstreekse plaatsing na de winst van gisteravond in eigen handen. Theoretisch gezien heeft DSS dat ook; als het team vanavond wint van de regerend landskampioen eindigen alle teams weer op gelijk hoogte.

Omdat de KNBSB in dat geval echter op basis van gemiddeld runsaldo per inning bepaalt wie zich rechtstreeks plaatst voor de finale, zal DSS vanavond dan wel flink aan zijn runsaldo moeten werken. Eerder deze week verloor het op eigen veld met 1-10 van Terrasvogels, waardoor de ploeg uit Santpoort-Zuid er bij winst van DSS vanavond het beste voor staat.

Finaleweekend

Ongeacht van wie er vanavond wint, houden alle drie de teams overigens nog zicht op de finale. De twee teams die zich niet rechtstreeks plaatsen, gaan zaterdag in een backdoorwedstrijd namelijk nog eenmaal de strijd met elkaar aan om het tweede en laatste ticket van de finale om de landstitel. Alle drie de resterende wedstrijden worden gespeeld op het Noordersportpark, het thuisveld van Sparks Haarlem.

Programma landskampioenschap

Donderdag 29 september
Noordersportpark, Haarlem
20.30 uur
Sparks Haarlem – DSS

Zaterdag 1 oktober
Noordersportpark, Haarlem
16.00 uur
Backdoorwedstrijd

Zondag 2 oktober
Noordersportpark, Haarlem
16.00 uur
Finale

Volledig programma

Foto’s

Fred Versluis maakte gisteravond foto’s van de wedstrijd tussen Oolders Omaco Sparks Haarlem en Terrasvogels. Bekijk ze op zijn website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© Sparks Haarlem 2019