Extra beslissingswedstrijden om plaatsing finale Season Finals

Geplaatst op 27 september 2016 in Nieuws, Persberichten, Season Finals 2016, Softbal Dames 1 door Edward Touw

Er zijn drie aanvullende wedstrijden nodig om te bepalen wie zich als eerste plaatst voor de finale van de Golden League softbal. Oolders Omaco Sparks Haarlem, Terrasvogels en DSS gaan in een onderling driekamp uitmaken wie het ticket verdient dat rechtstreeks toegang geeft tot de finalestrijd van de Season Finals, die op zondag 2 oktober op het veld van Sparks Haarlem wordt gespeeld. De teams die als tweede en derde uit deze strijd komen, nemen het zaterdag 1 oktober op datzelfde veld tegen elkaar op in een backdoorwedstrijd om het tweede ticket.

Eigenlijk had afgelopen zondag al bekend moeten worden wie zich rechtstreeks zou plaatsen voor de finale om het landskampioenschap, maar door een bizarre samenloop van omstandigheden zijn nu extra wedstrijden nodig. Afgelopen weekend namen de teams die in de reguliere competitie op plek 1 tot en met 4 waren geëindigd het in een playoffsysteem tegen elkaar op om een plek in de finale, en om de twee plekken in de backdoorwedstrijd.

Gelijke hoogte

FysioExpert Olympia Haarlem wist in de playoffs geen punten te pakken, en werd daarmee uitgeschakeld in de strijd om het landskampioenschap. Sparks Haarlem, DSS en Terrasvogels wonnen echter allemaal even veel wedstrijden, en eindigden op gelijke hoogte. Om uitsluitsel te geven nemen de drie teams het daarom in de komende drie dagen nogmaals tegen elkaar op. Als dat weer op een gelijke stand uitloopt, zal de honk- en softbalbond KNBSB bepalen wie recht heeft op een direct ticket naar de finale op basis van gemiddeld runsaldo per gespeelde inning.

Zowel de beslissingswedstrijden als de backdoorwedstrijd en finale zijn gratis toegankelijk voor toeschouwers.

Speelschema beslissingswedstrijden

Dinsdag 27 september
Pim Mulier Sportpark, Haarlem
20.30 uur
DSS – Terrasvogels

Woensdag 28 september
Sportpark De Elta, Velsen Zuid
20.30 uur
Terrasvogels – Sparks Haarlem

Donderdag 29 september
Noordersportpark, Haarlem
20.30 uur
Sparks Haarlem – DSS

Speelschema backdoor- en finalewedstrijden

Zaterdag 1 oktober
Noordersportpark, Haarlem
16.00 uur
Backdoorwedstrijd

Zondag 2 oktober
Noordersportpark, Haarlem
16.00 uur
Finale

Foto: Fred Versluis

2 responses on “Extra beslissingswedstrijden om plaatsing finale Season Finals

  1. Feiko Drost schreef:

    Ik zal maar niet zeggen, dat iets met een runsaldo niet conform de regels uit het RvW DNSL is. Bij gelijk eindigen is het spelen van een halve competitie voorgeschreven.

  2. Hans de Nieuwe schreef:

    Wat is er bizar aan het feit dat er drie teams gelijk eindigen ? Dat is toch vooraf geen ondenkbare situatie ? Een bond die nadenkt, houdt hier rekening mee en laat run saldo per inning gespeeld direct beslissen.

    Niemand zit te wachten op drie extra wedstrijden en zeker geen pitcher die afgelopen weekend al 18 innings in 24 uur moest gooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© Sparks Haarlem 2019