Season Finals naar Sparks Haarlem

Geplaatst op 3 augustus 2016 in Nieuws, Persberichten, Season Finals 2016, Sparks Haarlem door Edward Touw

Het finaleweekend van de Season Finals vindt 1 en 2 oktober 2016 plaats op de velden van Sparks Haarlem. De club uit Haarlem-Noord bracht daar eerder dit jaar een winnend bid voor uit, en kreeg de organisatie van het sluitstuk van de Golden League damessoftbal door de honkbal- en softbalbond KNBSB toegewezen. Daarnaast nemen de nummers 1 en 2 uit de Silver League het op hetzelfde Noordersportpark op tegen de degradatiekandidaten uit de Golden League, in de strijd om een plek in de hoogste Nederlandse softbalklasse.

Bekijk programma

De Season Finals werden in 2015 voor het eerst gehouden, en nemen sindsdien de plaats in van de traditionele Holland Series. In deze nieuwe opzet wordt de finale van de Nederlandse Golden League over twee weekenden gespeeld. De vier hoogst geplaatste teams nemen het in een play-off-competitie op voor een plaats in de finale in het weekend van 24 en 25 september. De nummer 1 uit de play-offs plaatst zich direct voor de finale op zondag 2 oktober. De nummer 2 en 3 spelen op zaterdag 1 oktober nog een beslissende wedstrijd. De winnaar van de finale is Nederlands kampioen softbal.

Op de zaterdag en zondag van het finaleweekend vinden op dezelfde velden ook de degradatie- en promotiewedstrijden plaats, waarbij gestreden wordt voor een plaats in de Golden League en de Silver League.

Topsport van wereldniveau

“Het recente succes van Team Kingdom of the Netherlands op het WK Softbal in Canada bevestigt nog maar eens de ambities en het hoogwaardige niveau van het Nederlandse damessoftbal,” zegt Gijs Selderijk, Technisch Directeur KNBSB. “Door alle belangrijke finalewedstrijden te bundelen in de Season Finals zijn de toeschouwers verzekerd van twee weekenden vol topsport van hoogstaand niveau.”

In het winnende bid om de organisatie van de Season Finals benadrukte Sparks Haarlem bovendien de voordelen van de geografische ligging van zijn velden. “Haarlem staat niet voor niets bekend als dé honkbal- en softbalstad van Nederland,” zegt Sandra Nypels, voorzitter van de vereniging. “Kijkend naar de huidige stand in de competitie, is de kans groot dat er meerdere teams uit Haarlem en de directe omgeving gaan strijden om de landstitel. We kunnen dus wel stellen dat de Season Finals bij Sparks Haarlem thuiskomen.”

Programma

Het programma van de Season Finals is te bekijken op de website van Sparks Haarlem. De toegang tot de Season Finals is voor alle wedstrijden gratis. De velden van Sparks Haarlem liggen op het Noordersportpark in Haarlem.

Foto: Fred Versluis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Uitklappen
Inklappen