Sparks Haarlem prolongeert softbaltitel

Geplaatst op 28 september 2015 in Nieuws, Persberichten, Softbal Dames 1 door Edward Touw

Makkelijk ging het niet, maar het is Oolders Omaco Sparks Haarlem toch gelukt om de Nederlandse softbaltitel te prolongeren. Daar had de Haarlemse club bij de Season Finals in Hoofddorp de achterdeur voor nodig. In die back-door won Sparks zondag met 2-0 van Terrasvogels, waarna de regerend kampioen in de finale tegen stadgenoot FysioExpert Haarlem met 1-3 aan het langste eind trok.

Dat Sparks in de back-door tegen Terrasvogels overeind bleef, had het vooral te danken aan Dagmar Bloeming, die nog weer eens liet zien de beste pitcher van Nederland te zijn. Ze gooide elf keer drie-slag, slechts één keer vier-wijd en stond de slagploeg van Terrasvogels in zeven innings maar vier hits toe. Anne Blaauwgeers en Areke Spel tekenden voor de twee rbi’s namens Sparks in het met 2-0 gewonnen duel.

Finale

In de finale sloeg Sparks in de tweede en derde inning toe op het werpen van Eva Voortman. Zij incasseerde drie (verdiende) punten en daar stelde de slagploeg van Olympia maar één run tegen over. Dat punt kwam al in de eerste inning op het pitchen van Rebecca Soumeru, die het duel verder onder controle hield. Met drie hits uit vier beurten en een RBI was Chantal Versluis in aanvallend opzicht de uitblinkster bij Sparks.

Foto’s

Fred Versluis maakte foto’s van de Season Finals. Bekijk ze op zijn website.

Bekijk foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© Sparks Haarlem 2019