Nipte zege Honkbal 1 na spannende slot-inning

Geplaatst op 18 april 2015 in Honkbal Heren 1, Nieuws door Serge Meijer

Duko Jansen heeft voor Sparks Haarlem gekozen en dat moest vooral een feest worden samen met zijn zwager Dennis Groot. Het verhaal van Dennis mag ondertussen bekend zijn bij een beetje sport-/honkballiefhebber.

Officieel was het seizoen al begonnen voor de heren maar tegen Double Stars werd de eerste bal gegooid door #25.

Geen vuiltje aan de lucht. Waar normaal toch de meeste ploegen moeite hebben met de Amerikaanse pitcher van Double Stars stond Sparks vandaag aan het begin van de negende inning 5-0 voor en de punten zaten al op het randje van de tas.

Honken vol

Drie nullen te gaan maar dat is iets te makkelijk gezegd. Closer Guido Schoonderbeek kreeg de bal niet daar waar de umpire van dienst dat graag wilde en zag de honken vol lopen. 5-1 en volle honken als Good Old Bervin Hurkmans de heuvel overneemt. Nog steeds drie nullen te gaan en langs de kant beginnen wat Sparks volgers zenuwachtig heen en weer te lopen. “Mam? Waarom gaat Papa gooien?”

Het optreden van Hurkmans is van korte duur. De bal wordt het veld ingebracht en het staat plots 5-3 (langs de kant denken een aantal mensen dat het 5-4 staat).

Geraakt-werper

Coach van Rullen kijkt richting de korte stop waar Duko Jansen weet wat er van hem wordt verwacht. Pot dichtgooien en punten de tas inschuiven. Een geraakt-werper is niet wenselijk maar zorgt toch voor de 5-4.

Nog één nul te gaan en de spanning is te snijden. Bal omhoog en een instormende pitcher maken aan de wedstrijd een gewenst einde. De punten schuiven de tas in en er is duidelijk opluchting bij de mannen op het veld.

Foto’s

Klik op een foto voor een grotere versie.
Sparks Haarlem Honkbal 1 wint van Double Stars Sparks Haarlem Honkbal 1 wint van Double Stars Sparks Haarlem Honkbal 1 wint van Double Stars Sparks Haarlem Honkbal 1 wint van Double Stars Sparks Haarlem Honkbal 1 wint van Double Stars

Tekst en foto’s: Serge Meijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© Sparks Haarlem 2020