Peter van Dalen nieuwe hoofdcoach Dames 1

Geplaatst op 11 november 2014 in Nieuws, Persberichten, Softbal Dames 1 door Edward Touw

Peter van Dalen is de nieuwe hoofdcoach van Oolders Omaco Sparks Haarlem. Bij de aansturing van het eerste damessoftbalteam van Sparks wordt hij bijgestaan door assistent-coach Erik Vrugt, tevens nieuw bij de Haarlemse vereniging.

Van Dalen en Vrugt volgen Juni Francisca en Marcel Schippers op, die in 2014 met Sparks Haarlem het landskampioenschap en de Europacup II wonnen. De nieuwe coachingstaff wil dat succes in 2015 voortzetten. “Gezien de kwaliteiten van het team moeten we ook volgend seizoen natuurlijk gewoon weer om de prijzen spelen,” aldus Van Dalen.

Over Peter van Dalen

Van Dalen heeft ruime ervaring in het honk- en softbal. Afgelopen seizoen was hij in de hoofdklasse softbal actief als assistent-coach bij Alcmaria Victrix. Daarnaast was hij een aantal jaar actief als hitting instructor tijdens de wintertrainingen van het Nederlands dames-softbalteam.

Peter van Dalen
De nieuwe hoofdcoach van Oolders Omaco Sparks Haarlem Peter van Dalen wil ook dit jaar om de prijzen spelen.

Als speler kwam Van Dalen uit in de hoofdklasse honkbal en speelde hij in het Nederlands team. In 1994 nam hij afscheid van de sport met een landstitel en het winnen van de Europacup II. Als coach keerde hij vervolgens terug in verschillende functies bij Jong Oranje. Hij deed daar mee aan meerdere Europees en wereldkampioenschappen en werd twee keer Europees kampioen.

Over Erik Vrugt

Als softbalspeler was Vrugt lange tijd actief in de hoofdklasse en de Europacup I en II. Daarnaast was hij international bij het Nederlands team, waarmee hij Europees kampioen werd en meedeed aan het wereldkampioenschap. Ook was hij voor zijn aanstelling bij Sparks Haarlem coach van de Nationals, een team voor getalenteerde softbalsters van 15 en 16 jaar. Verder was hij assistent-coach bij het Britse nationale softbalteam.

Erik Vrugt

Erik Vrugt is de nieuwe assistent-coach van Oolders Omaco Sparks Haarlem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© Sparks Haarlem 2019