Sparks Haarlem wint Holland Series

Geplaatst op 11 oktober 2014 in Nieuws, Persberichten, Softbal Dames 1 door Edward Touw

Oolders Omaco Sparks Haarlem is Nederlands kampioen. Met de 35e zege op rij stelden de softbalsters vandaag voor 250 toeschouwers de Holland Series veilig. In Santpoort-Zuid was het team van scheidend coach Juni Francisca na een spannend pitchersduel met 0-1 te sterk voor Terrasvogels.

In de twee eerdere wedstrijden in de Series ging het Sparks Dames 1 nog een stuk makkelijker af. Toen won het team beide keren met 8-1 van Terrasvogels. De club uit Santpoort-Zuid gaf zich dit keer echter niet zomaar gewonnen en wist de stand zes innings lang op 0-0 te houden.

Ongeslagen

Aan het pitchersduel tussen Femke van Dusschoten (Terrasvogels) en Dagmar Bloeming (Sparks Haarlem) kwam aan het einde van de zevende inning echter een einde toen de club uit Haarlem een punt wist te scoren. Omdat de thuisploeg in gelijkmakende inning geen vuist terug kon te maken, bleef de eindstand daarom in het voordeel van Sparks.

Deze 35e zege op rij betekent de titel, maar ook dat de softbalsters van Sparks Haarlem dit jaar ongeslagen blijven. Het team verloor dit seizoen geen enkele wedstrijd.

Afscheid

Een mooi afscheid voor coach Francisca, die eerder al aangaf dat dit zijn laatste seizoen zou worden. Niet alleen sluit hij af met een kampioenschap, eerder dit jaar namen de dames van Sparks ook al de Europacup II mee naar huis.

Foto’s

Fred Versluis maakte tijdens de wedstrijd een groot aantal foto’s. Zie hieronder voor een selectie, of bekijk ze allemaal op zijn website.

Sparks Haarlem wint Holland Series Sparks Haarlem wint Holland Series Sparks Haarlem wint Holland Series Sparks Haarlem wint Holland Series Sparks Haarlem Softbal Dames 1 kampioen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© Sparks Haarlem 2019