Honkbal Heren 2

Honkbal Heren 2

Kampioenschap 4e klasse 2016. Van links naar rechts. Boven: Jaap, Mark, Jonathan, Leon, Kasper, Edward, Guido.
Onder: Frank, Menno, Rick, Bart, Timo en Albert. Niet op de foto: Robin

Sparks Haarlem 2 (honkbal) komt vanaf 2015 uit in de 4e klasse, nadat het een seizoen eerder en een klasse lager kampioen werd. Werd in 2016 kampioen van de 4e klasse, maar durfde het niet aan in de 3e klasse.

Het team heeft de twijfelachtige eer meer sombrero-helmen te hebben dan normale. Sommigen van het team spelen daarom in bijpassende roze ondershirts en dito sokken, maar het gros voelt zich te onzeker over zijn mannelijkheid om zich hierbij aan te sluiten.

Honkbal Heren 2 traint op woensdagavond, en speelt zijn wedstrijden over het algemeen op zondagochtend. De spelers variëren in leeftijd van eind 20 naar begin 40.

Bekijk wedstrijdschema

Bekijk verslagen en ander nieuws

Het team

Timo

Snelle honkloper, maar daar is ook wel alles mee gezegd. Gek op stootslagen bij gebrek aan echte slagkracht. Weet gelukkig vaak geraakt-werper te krijgen. Timo verwart headfirst-slidings nog wel eens met de schoolslag. Is de teamsloof maar wordt heel aanmoedigend aanvoerder genoemd.

Bart

Naamgever van de zogenaamde bartballen: geslagen ballen die net buiten het bereik van veldspelers tussen het in- en outfield neerploffen. Wordt hierom door sommigen geroemd, maar de waarheid is dat hij gewoon niet harder kán slaan. Bart werd ooit het veld uitgestuurd omdat de scheidsrechter dacht dat hij een als grap opgestelde tuinkabouter was.

Jonathan

Luie honkballer. Speelt puur op ervaring. En dat is maar goed ook, fysiek gezien stelt het allemaal niet zoveel meer voor. Is de langzaamste bovenhands gooiende slowpitcher ten oosten van de Mississippi. Pretendeert veel van het spelletje af te weten maar laat daar verder niets van blijken. Vindt dat je als honkloper de bal gewoon mag wegkoppen bij een insluitactie.

Frank

Man van statistieken en heeft daarom genoeg inzicht om zichzelf steevast als negende slagman op te stellen. Is heel erg langzaam op de honken, doet als hij rent nog het meest denken aan een poepende oude vrouw op een Chinees hurktoilet. Frank lust geen bier, maar dat levert vanwege een gebrek aan rijbewijs geen voordelen voor zijn teamgenoten op.

Edward

Stervende zwaan. Speelt letterlijk met vallen en opstaan. Raakt de grond met een gemiddelde 3 op de schaal van Richter. Mag van de materiaalman geen slidings meer maken vanwege de kuilen die daardoor ontstaan in het veld. Maakte in één wedstrijd ooit meer veldfouten dan de rest van het team in een seizoen.

Menno

In het veld is hij erg luidruchtig, alleen dat bedoelt hij niet zo. Menno knuffelt graag met zijn teamgenoten, ook onder de douche. Hij denkt dat je vrouwen versiert door ze geraakt-werper te geven. Probeert scheidsrechters gunstig te stemmen door ze voor hij aan slag gaat in hun kont te knijpen.

Leon

Gelegenheidspitcher. Heeft genoeg snelheid in zijn fastball om mee te draaien in de hoofdklasse. Dat geldt niet voor z’n controle. Kreeg vanwege zijn capriolen op de heuvel de bijnaam Backstop Leo. Doet op de honken precies het tegenovergestelde van wat hem verteld wordt. Wijt dit aan ‘de stemmen’ die hij hoort.

Kasper

Waar veel mannen beginnen met honkbal om op latere leeftijd over te stappen op softbal, doet Kasper het gewoon andersom. De meeste van zijn kersverse teamgenoten wijten dit aan een midlife-crisis, wat gezien z’n geboortedatum best zou kunnen. Kasper is erg blessuregevoelig, waarbij zijn tenen zijn grootste zwakke plek vormen, en brengt daardoor veel tijd op de bank door.

Rick

Rick is zo’n type man die weet wat hij wil, en er daar dan ook voor gaat. Helaas verliest hij daarbij vooral zijn eigen beperkingen nogal eens uit het oog, misschien juist omdat het er zoveel zijn. Zo steelt hij honken die al bezet zijn, probeert hij weleens langer dan een inning te gooien of doet hij soms een hilarische poging wakker te blijven op weg terug van een uitwedstrijd.

Robin

Robin heeft de twijfelachtige eer de enige international te zijn van het team. Bij het slowpitch team welteverstaan, maar toch zijn we reuze trots op hem. Presteerde het om tijdens het slaan de bal via de knuppel op zijn oog te krijgen en ligt bijzonder goed bij de dames van Sparks.

Guido

Van topsport in Heren 1, naar spelen met roze sokken aan de scheen. Guido maakte onlangs de switch van de overgangs- naar de vierde klasse, en is daarmee de vleesgeworden verwezenlijking van die man uit de Telfort-reclame. Gelukkig weet hij zich prima aan te passen aan zijn nieuwe levensstijl en doet – als slagman – momenteel een gooi naar de koppositie in het drieslagklassement.

Albert

Trainer, coach en plaatscheidsrechter. Doet dat laatste nog eerlijk ook. Probeerde als coach ooit tekens te introduceren, maar liet dat idee al gauw varen vanwege het onvermogen van het team deze te begrijpen. Albert refereert naar Heren 2 weleens als ‘mijn kanjers’, maar alleen als hij in een heel cynische stemming is.

Jaap

Scoort de meeste runs van het hele team. Ja, in het scoreboek hè, niet op de thuisplaat. Jaap is namelijk de officiële scorer van het team en moet daarom goed opletten tijdens de wedstrijd, iets dat bij Heren 2 niet altijd even makkelijk is. Vergeet dan ook weleens een run te tellen, uiteraard in het nadeel van zijn eigen team.


© Sparks Haarlem 2017